Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μυλωνάς (Εθνική): Το μεγάλο πρόβλημα των NPEs σύντομα θα αποτελεί παρελθόν - Μεγάλη επιτυχία η πώληση της Ασφαλιστικής

Μυλωνάς (Εθνική): Το μεγάλο πρόβλημα των NPEs σύντομα θα αποτελεί παρελθόν - Μεγάλη επιτυχία η πώληση της Ασφαλιστικής
Προφανώς η Εθνική δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου, στόχος είναι να μοιράσουμε μέρισμα στους μετόχους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μυλωνάς
Για τη μεγάλη επιτυχία η πώληση της Εθικής Ασφαλιστικής, αλλά και την επιτάχυνση των προσπαθειών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μίλησε στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς.
Όπως μάλιστα εκτίμησε, σύντομα, το μεγάλο πρόβλημα της προηγούμενης δεκαετίας, τα κόκκινα δάνεια, θα είναι παρελθόν.
Σύμφωνα με τον Μυλωνάς, η Εθνική έδειξε ανθεκτική σε ένα έτος που θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια, το 2020, καθώς διαψεύστηκε ακόμη και το πιο θεωρητικό δυσμενές σενάριο.
Όπως ανέφερε, τα νέα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα λόγω της πανδημίας ήταν σε χαμηλά επίπεδα, με μόλις το 3% σε καθυστέρηση.
Επίσης, το project Frontier ήταν καταλυτικό για τη μείωση τω NPEs της ΕΘνικής.
Image
Όπως και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Image


Οι μέχρι τώρα προσπάθειες της διοίκησης αποτυπώνονται στην κερδοφορία, ενώ το πρόγραμμα μετασηματισμού έφερε σημαντικά αποτελέσματα.
Μάλιστα, κατά τον Παύλο Μυλωνά, είναι προφανές ότι η Εθνική Τράπεζα δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου, ενώ στόχος της είναι να μοιράσει σύντομα μέρισμα στους μετόχους της.
Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Ο κ. Μυλωνάς στοιχειοθέτησε και τις στρατηγικές προτεραιότητες της Εθνικής
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Η σημαντική βελτίωση της αποτελεσματικότητας μέσω του προγράμματος μετασχηματισμού της Τράπεζας, τόνισε ακόμη ο κ. Μυλωνάς, καθιστά την Εθνική ισχυρή και έτοιμη σήμερα να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη ευκαιρία που διανοίγεται για την ανάπτυξη της χώρας.
Να στηρίξει τις νέες επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και να ενισχύσει, ως η τράπεζα Πρώτης Επιλογής, κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης