Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία με τον Σύλλογο Εργαζομένων για προστασία των θέσεων εργασίας

Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία με τον Σύλλογο Εργαζομένων για προστασία των θέσεων εργασίας
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει ότι στο νέο τοπίο της ψηφιακής τραπεζικής που δημιουργείται, οι εργαζόμενοι έχουν τον πιο σημαντικό ρόλο

Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς με τον Σύλλογο Εργαζομένων στην τράπεζα, για την προστασία των θέσεων εργασίας μετά τον περιορισμό του φυσικού δικτύου καταστημάτων.
Ειδικότερα, στην τελευταία συνάντηση, συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους της τράπεζας τα παρακάτω:

  • Προστατεύονται οι θέσεις εργασίας, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα θέματα που προέκυψαν από το κλείσιμο των καταστημάτων, για τους εργαζόμενους που έχουν σοβαρά, πιστοποιημένα προβλήματα υγείας.
  • Η Τράπεζα δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ευκαιρίες επιλογών στους εργαζόμενους των καταστημάτων που κλείνουν, με διάφορους τρόπους το επόμενο διάστημα, ώστε να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει ότι στο νέο τοπίο της ψηφιακής τραπεζικής που δημιουργείται, οι εργαζόμενοι έχουν τον πιο σημαντικό ρόλο και αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα, προς όφελος μιας βιώσιμης ανάπτυξης, με ανθρώπινο πρόσωπο.
Με την αντίληψη αυτή, ο Σύλλογος επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του, απέναντι στο σχέδιο «Sunrise»:

  • Οι αποφάσεις της Διοίκησης θα πρέπει να εφαρμόζονται με πλήρη σεβασμό στα εργασιακά μας δικαιώματα και την απασχόληση.
  • Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση της Διοίκησης, η αξιοποίηση του μεγαλύτερου κεφαλαίου που διαθέτει η Τράπεζα, το ανθρώπινο δυναμικό της, με την ποιοτική και δια βίου μάθηση, είτε αυτή αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, είτε σε οποιαδήποτε άλλη οργανωτική διαδικασία.
  • Η Τράπεζα πρέπει να ενισχύσει το ανθρωποκεντρικό της προφίλ και την κεφαλαιώδους σημασίας διαπροσωπική επαφή με την πελατεία και στην ψηφιακή εποχή, επιδεικνύοντας κοινωνικά υπεύθυνη στάση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τρ. Πειραιώς επισημαίνει ότι βρίσκεται σε διαχρονική και απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις, τις επιδιώξεις και τις ενέργειες της ΟΤΟΕ, αναζητώντας παράλληλα αναζητεί και τη μέγιστη και αναγκαία συλλογική δράση. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για συνεννόηση με όλα τα Σωματεία εργαζομένων στην Τράπεζα.
«Οι όποιες άλλες φωνές ακούγονται, προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση, διχασμό και απομακρύνονται από τους συλλογικούς μας στόχους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης