Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική: Το γ΄ τρίμηνο του 2021 υπογράφεται η συμφωνία για το project Frontier

Εθνική: Το γ΄ τρίμηνο του 2021 υπογράφεται η συμφωνία για το project Frontier
Στα 4 δισ. ευρώ περιορίστηκαν τα κόκκινα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας,
Σχετικά Άρθρα

Στα 4 δισ. ευρώ περιορίστηκαν τα κόκκινα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας, όπως τόνισε η διοίκηση της στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου 2021.
Όπως ανέφεραν στελέχη της διοίκησης η δημιουργία NPEs παρέμεινε αρνητική το 2ο τρίμηνο 2021, ενώ η κάλυψη φτάνει το 66%.
Σε ότι αφορά τα κεφάλαια επισημάνθηκε ότι με την τιτλοποίηση Frontier και την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα ενισχυθούν κατά 170 μονάδες βάσης στο 18,8%.
Το χρονοδιάγραμμα για την τιτλοποίηση Frontier προβλέπει ότι το τρίτο τρίμηνο 2021 θα υπογραφεί η συμφωνία (είναι θέμα εβδομάδων) και θα κλείσει προκειμένου οι εγγυήσεις μέσω του προγράμματος Ηρακλή να μπουν σε ισχύ στο τέταρτο τρίμηνο του 2021.
Σε ότι αφορά την Εθνική Ασφαλιστική αναμένεται η λήψη των εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.
Η Εθνική εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς περιμένει ότι φέτος η ανάπτυξη θα φτάσει το 5,5% στο σύνολο της χρονιάς.
Εκτιμά ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα ξεκλειδώσει πόρους άνω των 7 δισ. ευρώ στο 2ο εξάμηνο οδηγώντας σε μεγάλη αύξηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης