Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παγώνουν τα σχέδια για placement 20% στην Εθνική από το ΤΧΣ – Μεταφέρονται για μέσα 2022 και με τιμή πάνω από 3 ευρώ

Παγώνουν τα σχέδια για placement 20% στην Εθνική από το ΤΧΣ – Μεταφέρονται για μέσα 2022 και με τιμή πάνω από 3 ευρώ
Διάθεση μετοχών της Εθνικής ή 183 εκατ μετοχές στα 2,5 ευρώ δεν θα πραγματοποιηθεί - Θα πρέπει να γράφει 3… η χρηματιστηριακή τιμή της Εθνικής τράπεζας.
Σχετικά Άρθρα

Τα σχέδια για placement του 20% των μετοχών της Εθνικής τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ελέγχει το 40,3% των μετοχών, έχουν παγώσει.
Με βάση πληροφορίες, ο στόχος είναι να διεξαχθεί κάποια στιγμή στα μέσα του 2022 και υπό μια προϋπόθεση, να έχει αυξηθεί σημαντικά η τιμή της μετοχής.
Αν και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αρνείται να σχολιάσει, ωστόσο πηγή που μίλησε στο bankingnews και είναι σε θέση να γνωρίζει τα σχέδια για την Εθνική ανέφερε «όχι δεν θα υπάρξει placement στο ορατό μέλλον στην Εθνική.
Ο στόχος είναι να πραγματοποιηθεί το 2022, ίσως προς τα μέσα του 2022 και με βασική προϋπόθεση, η χρηματιστηριακή τιμή της Εθνικής να είναι υψηλότερη.
Η Εθνική σήμερα έχει P/BV 0,41 την τρέχουσα περίοδο, εάν η χρηματιστηριακή αξία προς την λογιστική αξία φθάσει στο 0,55 ή 0,60 δεν θα ήταν προτιμότερο να υλοποιηθεί ένα placement;
Η Εθνική τράπεζα είναι η ιστορικότερη τράπεζα της Ελλάδος και δεν θα πουληθεί κοψοχρονιάς.
Όσοι θέλουν Εθνική θα πρέπει να πληρώσουν την ιστορία και τις προοπτικές της τράπεζας».

Τι σημαίνει P/BV 0,55 με 0,60 για την τιμή της μετοχής;

Υποθέτουμε ότι τα κεφάλαια είναι σταθερά στα 5,49 δισεκ. και προφανώς αλλάζει ο αριθμητής της εξίσωσης δηλαδή η χρηματιστηριακή τιμή.
Εάν η συνολική κεφαλαιοποίηση φθάσει στα 3 δισεκ. θα έχει διαμορφωθεί η σχέση P/BV στα 0,55 και στο 0,60 η χρηματιστηριακή αξία στα 3,4 με 3,5 δισεκ.
Η συνολική χρηματιστηριακή αξία 3,4 δισεκ. ευρώ της Εθνικής τράπεζας μεταφράζεται σε 3,7 ευρώ ανά μετοχή σε σχέση με τα 2,5 ευρώ ανά μετοχή της τρέχουσας περιόδου.
Σε αυτό το σενάριο το placement του 20% θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε ένα εύρος 3,3 με 3,5 ευρώ.
Οπότε η μετοχή της Εθνικής θα πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον 40% για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το placement.
Διάθεση μετοχών της Εθνικής ή 183 εκατ μετοχές στα 2,5 ευρώ δεν θα πραγματοποιηθεί.
Θα πρέπει να γράφει 3… η χρηματιστηριακή τιμή της Εθνικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης