Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Βλαχόπουλος (Πειραιώς): Οι τέσσερις κλάδοι προτεραιότητας για δάνεια - Nέες χρηματοδοτήσεις ύψους 3,8 δισ. ευρώ

Βλαχόπουλος (Πειραιώς): Οι τέσσερις κλάδοι προτεραιότητας για δάνεια - Nέες χρηματοδοτήσεις ύψους 3,8 δισ. ευρώ

Η Πειραιώς έχει ήδη προχωρήσει σε νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 3,8 δισ. μέχρι το τέλος Ιουλίου, σε τροχιά υπέρβασης του στόχου εκταμίευσης νέων δανείων ύψους 5,7 δισ. για το 2021

Σχετικά Άρθρα
H αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Τράπεζα Πειραιώς, τόνισε ο κ. Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Head of Large Corporate & Wholesale Products της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο Olympia Forum 2021: Empowering Cities & Regions.

«Η αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών εργαλείων θα αποτελέσει τον καταλύτη για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς, βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού της, είναι απόλυτα προετοιμασμένη να στηρίξει τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων που θα έχουν μακροχρόνια θετικό κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα», σημείωσε ο κ. Βλαχόπουλος.

Το σχέδιο δράσης της Τράπεζας δίνει έμφαση, μεταξύ άλλων, κυρίως σε τέσσερις τομείς που σε μεγάλο βαθμό συμβαδίζουν με τους κεντρικούς στόχους των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων:

  • τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπου η Τράπεζα σχεδιάζει μεσοπρόθεσμα να διπλασιάσει τις χρηματοδοτήσεις της, από 1δισ. σε 2 δισ.ευρώ
  • την Ψηφιακή Οικονομία, όπου η Τράπεζα σχεδιάζει να διαθέσει σημαντικά ποσά για τον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • την Εξωστρέφεια, δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα σε εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και
  • τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα και την αγροδιατροφική αλυσίδα.

Διαθέτοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία, η Τράπεζα Πειραιώς επισήμανε ο κ. Βλαχόπουλος, είναι έτοιμη να συμβάλλει στην επιτάχυνση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχοντας αναπτύξει ολοκληρωμένο πλαίσιο εξυπηρέτησης που στηρίζεται σε 5 βασικούς πυλώνες:

  • μια εξειδικευμένη ομάδα που στόχο έχει να κινητοποιεί και να συντονίζει το εσωτερικό περιβάλλον της Τράπεζας για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών, συνδυάζοντας:
  • τους ανθρώπους με εκτεταμένη γνώση και εμπειρία που αποτελούν το κλειδί στην επικοινωνία με τις επιχειρήσεις καθώς, χάρη στην εξειδίκευσή τους, σκιαγραφούν τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, τις καθοδηγούν και προτείνουν λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάλογες συνθήκες
  • τα ειδικά διαμορφωμένα προϊόντα που αναπτύσσονται και συνδέονται με τα εκάστοτε ευρωπαϊκά προγράμματα
  • τις απλούστερες και ταχύτερες διαδικασίες υποδοχής και επεξεργασίας των αιτημάτων που μειώνουν το χρόνο της έγκρισης αλλά και εκταμίευσης και
  • και την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με ειδικούς για τη βέλτιστο εσωτερικό συντονισμό και την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων.

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θέλουν να εξελιχθούν, που είναι ανοιχτές σε αλλαγές, σε προτάσεις, στην υιοθέτηση επαγγελματικών προτύπων, σε νέες ιδέες, σε συνεργασίες, αποτελούσαν παραδοσιακά και θα συνεχίσουν να αποτελούν, πελάτες της Τράπεζα Πειραιώς η οποία όχι απλώς τους παράσχει πρόσβαση σε πιστωτικά προϊόντα, αλλά φροντίζει να τους ενημερώνει για κάθε νέο διαθέσιμο εργαλείο και προϊόν, να τους φέρνει σε επαφή με την αγορά και να επισημαίνει ευκαιρίες και δυνατότητες.
Η Τράπεζα έχει ήδη προχωρήσει σε νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 3,8 δισ. μέχρι το τέλος Ιουλίου, σε τροχιά υπέρβασης του στόχου εκταμίευσης νέων δανείων ύψους 5,7 δισ. για το 2021, με περίπου το 50% αυτών να έχει διοχετευθεί σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως στους κλάδους της μεταποίησης, των logistics, του τουρισμού, του εμπορίου και του πρωτογενούς τομέα ενώ έχει δεσμευτεί να διοχετεύσει το 2022 στην ελληνική οικονομία πόρους της τάξης των €6δισ., με την αντίστοιχη κατανομή σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στην Τράπεζα Πειραιώς πιστεύουμε ότι η επόμενη μέρα πρέπει να δομηθεί πάνω στις αρχές της Βιώσιμης ή αλλιώς Υπεύθυνης Τραπεζικής, όπου οι χρηματοδοτήσεις θα πρέπει να αξιολογούνται με βάση το πόσο συμβάλλουν θετικά στην οικονομία και την κοινωνία και όχι με βάση το πως δεν επιδρούν αρνητικά σε αυτές, είπε ο κ. Βλαχόπουλος και πρόσθεσε ότι η Τράπεζα έχει εντάξει κριτήρια Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Συνοχής και Διακυβέρνησης (ESG), σε όλο και μεγαλύτερο φάσμα των δραστηριοτήτων και των προϊόντων που προσφέρει, υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης