Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΤτΕ: Αυξήθηκε η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια στην Ελλάδα

ΤτΕ: Αυξήθηκε η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια στην Ελλάδα

Η ζήτηση των στεγαστικών δανείων αναμένεται να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό το δ' τρίμηνο του 2021, ενώ και η ζήτηση των καταναλωτικών δανείων αναμένεται να αυξηθεί ως ένα βαθμό, εκτιμά η ΤτΕ

Κατά το γ' τρίμηνο του 2021, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2021, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Επιπλέον, σημειώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, οι τράπεζες εκτιμούν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν αμετάβλητα και κατά τη διάρκεια του δ' τριμήνου του 2021.
Οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ παρέμειναν αμετάβλητοι σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2021.
Η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ, στο γ' τρίμηνο του 2021, παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση των δανείων από τις ΜΧΕ και ειδικότερα από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να αυξηθεί ως ένα βαθμό.
Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς νοικοκυριά

Κατά το γ' τρίμηνο του 2021, τόσο τα κριτήρια όσο και οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2021, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.
Η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη, ενώ η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε ως ένα βαθμό σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2021, λόγω της βελτίωσης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και αυξημένων δαπανών για αγορά διαρκών καταναλωτικών αγαθών.
Η ζήτηση των στεγαστικών δανείων αναμένεται να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό το δ' τρίμηνο του 2021, ενώ και η ζήτηση των καταναλωτικών δανείων αναμένεται να αυξηθεί ως ένα βαθμό, σημειώνει η κεντρική τράπεζα.
Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του δ' τριμήνου του 2021.
Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης