Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η JP Morgan εξετάζει εξαγορά της ελληνικής fintech Viva Wallet - Στο 1,5 δισ. ευρώ το φερόμενο τίμημα

Η JP Morgan εξετάζει εξαγορά της ελληνικής fintech Viva Wallet - Στο 1,5 δισ. ευρώ το φερόμενο τίμημα

Η JP Morgan εξετάζει την πιθανότητα εξαγοράς ή συνεργασίας με τη Viva Wallet, σύμφωνα με το Bloomberg

Την εξαγορά της ελληνικής fintech Viva Wallet εξετάζει η αμερικανική JP Morgan, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Ο τραπεζικός κολοσσός είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων που διερευνούν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ή να συνεργαστούν με τη Viva Wallet.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική εταιρεία συνεργάζεται με σύμβουλο για να διερευνήσει τις στρατηγικές επιλογές που έχει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Viva Wallet αναζητά τουλάχιστον 1,5 δισεκ. ευρώ.
Από την άλλη, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι η JPMorgan θα προχωρήσει σε μια συμφωνία αφού οι μνηστήρες θα μπορούσαν να πληθύνουν.

Γιατί τη Viva Wallet 

Η Viva Wallet είναι η πρώτη ευρωπαϊκή Neobank που διαθέτει εξολοκλήρου υποδομή στο Microsoft Azure cloud με υποκαταστήματα σε 23 χώρες στην Ευρώπη με πάνω από 600 υπαλλήλους. 
Παρέχει δε υπηρεσίες σε 19 διαφορετικές γλώσσες και πληρωμές σε 10 νομίσματα.
Η Viva Wallet είναι επίσημο μέλος της Visa και της MasterCard για υπηρεσίες acquiring και issuing.
Επίσης παρέχει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών μέσω της καινοτόμου εφαρμογής Viva Wallet POS, των add-on Google Play συσκευών και μέσω του εξελιγμένου payment gateway σε online καταστήματα, ενώ προσφέρει επαγγελματικούς λογαριασμούς με τοπικό IBAN και επαγγελματική χρεωστική κάρτα Mastercard.
Η Viva Wallet Holdings κατέχει Ελληνική τραπεζική άδεια (VIVABANK SA) και άδεια Ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας PSD II για δραστηριότητες στην περιοχή ΕΟΧ-31 και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 29% πέρυσι στα 44 εκατομμύρια ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η Viva Wallet, μετά την εξαγορά της Praxia από την επενδυτική εταιρεία Atlas Merchant Capital του πρώην επικεφαλής της Barclays Plc Bob Diamond επεκτείνεται και στις τραπεζικές εργασίες μέσω της Viva Bank, με παρουσία σε 26 χώρες.
Οι επενδυτές συνεχίζουν να διοχετεύουν χρήματα σε fintech εταιρείες, με τις τράπεζες να έχουν εξαγοράσει πολλές από τις πιο υποσχόμενες, καθώς θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές.
Τον Απρίλιο, η Viva Wallet συγκέντρωσε 80 εκατ. δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της κινεζικής Tencent, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης και της Breyer Capital.

Μπαράζ εξαγορών για την JP Morgan 

Για την JPMorgan, η συμφωνία θα έδινε συνέχεια σε ένα πλούσιο σερί εξαγορών fintech.
Η τράπεζα πιέζει σκληρά για εξαγορές, καθώς προσπαθεί αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.
Μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει 24 εξαγορές («στρατηγικές επενδύσεις») σε μια σειρά τομέων, πολλές από τους οποίες πέρασαν απαρατήρητες, καθώς ήταν πολύ μικρές ή εξειδικευμένες.
Η JPMorgan συμφώνησε τον Ιούνιο να αγοράσει τον διαχειριστή ψηφιακού πλούτου του Ηνωμένου Βασιλείου Nutmeg Saving & Investment για σχεδόν 700 εκατομμύρια λίρες (932 εκατομμύρια δολάρια) για να επεκτείνει τη διεθνή λιανική της επιχείρηση.
Ξόδεψε επίσης περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσει μερίδιο 40% στη βραζιλιάνικη ψηφιακή τράπεζα C6.

1d_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης