Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eπενδυτές προετοιμαστείτε για τις 750 μον…εάν δεν υπάρξει άμεσα ειρήνη και ο πόλεμος παραταθεί στην Ουκρανία

Eπενδυτές προετοιμαστείτε για τις 750 μον…εάν δεν υπάρξει άμεσα ειρήνη και ο πόλεμος παραταθεί στην Ουκρανία
Εάν όλο αυτό το επικίνδυνο μείγμα συντηρήσει ένα καθεστώς αβεβαιότητας με τον πληθωρισμό να μην υποχωρεί, οι οικονομίες να επιβραδύνονται, το ουκρανικό να αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα… οι επενδυτές του ελληνικού χρηματιστηρίου θα πρέπει να προετοιμάζονται για τις 750 με 780 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Από την μια πλευρά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο Ουκρανικό – και στις 21 Μαρτίου θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις – αλλά από την άλλη η Ρωσία συνεχίζει τους σκληρούς βομβαρδισμούς.
Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί σε ποσοστό 80% ενώ το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει πλέον και το Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Ο στόχος είναι προφανής.
Η Ρωσία έχει αποφασίσει καίρια πλήγματα στην Ουκρανία και το Κίεβο έχει μεγάλη συμβολικότητα ως η πρωτεύουσα θέλοντας να σύρει την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις με βάση τους ρωσικούς όρους.
Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος αποδεικνύεται ότι παίζει παιχνίδια τακτικής, όσο οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται δεν μπορεί να υπάρξει διευθέτηση και ενώ απέκλεισε την είσοδο στο ΝΑΤΟ, στις 19 Μαρτίου… μιλούσε πάλι για το ΝΑΤΟ.
Είναι προφανές ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος παίζει παιχνίδια και έχοντας την υποστήριξη των εβραϊκών λόμπι – ο Zelensky είναι εβραίος – προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ελπίζοντας ότι η Ρωσία δεν θα επιτύχει τους στρατιωτικούς στόχους άπαξ και η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων είναι πιο αργή από την αρχικά σχεδιαζόμενη.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο μακράς διαρκείας στην Ουκρανία.
Εάν αυτό συμβεί, το κόστος στην παγκόσμια οικονομία θα είναι τεράστιο.
Η κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί από ότι φαίνεται.
Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι επέρχονται σοκ στις οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, οι εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν πρόβλημα.
Το ενεργειακό κόστος έχει εκτιναχθεί.
Ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλά για χρόνια…
Το τέλος του ανοδικού κύκλου στις οικονομίες είναι μονόδρομος, με την επιβράδυνση στο ΑΕΠ και την επιβράδυνση στα κέρδη να κυριαρχεί.

Έρχονται οι 750 – 780 μονάδες ξανά

Εάν όλο αυτό το επικίνδυνο μείγμα συντηρήσει ένα καθεστώς αβεβαιότητας με τον πληθωρισμό να μην υποχωρεί, οι οικονομίες να επιβραδύνονται, το ουκρανικό να αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα… οι επενδυτές του ελληνικού χρηματιστηρίου θα πρέπει να προετοιμάζονται για τις 750 με 780 μονάδες.
Σε αυτή την περίπτωση ξεχάστε οριστικά τις 1.000 μονάδες για το 2022, ξεχάστε νέα υψηλά για το 2022 και το ερώτημα θα είναι μέχρι που θα πέσει η αγορά στις 780 μονάδες, στις 750 μονάδες.

Ως προς τις τραπεζικές μετοχές είναι προφανές ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε τις ακατανόητες τιμές στόχους που είχαν τεθεί προ λίγων εβδομάδων οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την νέα πραγματικότητα.

Το bankingnews τέλος του 2021 είχε παρουσιάσει μια πρόβλεψη για τα υψηλά και χαμηλά των τραπεζικών μετοχών του 2022.
Τι συνέβη;
Είδαμε υψηλότερα υψηλά από τις προβλέψεις μας αλλά είδαμε τα χαμηλά για το 2022 που είχαμε προβλέψει.
Ο πίνακας που ακολουθεί δημοσιεύτηκε τέλη του 2021 και αφορούσε πρόβλεψη για το 2022 των ελληνικών τραπεζικών μετοχών.
trapess2022_BN_1_2.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης