Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ελληνικό χρηματιστήριο θα καθηλωθεί για μήνες όσο κλιμακώνεται η σύγκρουση Δύσης με Ρωσία – Τι συμβαίνει στις τράπεζες;

Το ελληνικό χρηματιστήριο θα καθηλωθεί για μήνες όσο κλιμακώνεται η σύγκρουση Δύσης με Ρωσία – Τι συμβαίνει στις τράπεζες;
Τι συμβαίνει στις τραπεζικές μετοχές;

Το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να καθηλωθεί για μήνες όσο μαίνεται ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.
Στην Ευρώπη όπως αποκαλύπτεται ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ρωσίας.
Είναι θέμα χρόνου αναφέρουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Όμως η Ρωσία απαντάει ότι εάν χρεοκοπήσει η Ρωσία θα παρασύρει και την Ευρώπη που είναι εξαρτημένη από το ενεργειακό κόστος και τις ευάλωτες τράπεζες.
Οι ΗΠΑ επίσης ρίχνουν λάδι στην φωτιά που εξελίσσεται σε πυρκαγιά.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα ανοδικά περιθώρια στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι οριοθετημένα.
Ήδη βρίσκεται στις 918 μονάδες και πλησιάζει επίπεδα τα οποία δεν θα καταφέρει να διασπάσει γιατί η δύναμη του φόβου και των αρνητικών νέων θα μετριάζει την διάθεση για επενδυτικό ρίσκο.
Συν τοις άλλοις θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όλοι οι οικονομικοί στόχοι της Ελλάδος έχουν μακράν επιδεινωθεί και θα συνεχίσουν να επιδεινώνονται…
Το ελληνικό χρηματιστήριο θα είναι έκπληξη εάν πλησιάσει την ζώνη των 970 μονάδων σε ένα περιβάλλον σύγκρουσης με επίκεντρο το Ουκρανικό.
Μόνη εξαίρεση να προκύψει ανακωχή και ειρήνη στην Ουκρανία αλλά και πάλι από τον ψυχρό πόλεμο του παρελθόντος θα περάσουμε στην ψυχρή ειρήνη του παρόντος… ή του μέλλοντος.

Τι συμβαίνει στις τραπεζικές μετοχές;

Το bankingnews εδώ και μήνες έχει υποστηρίξει ότι τα ανοδικά περιθώρια των τραπεζικών μετοχών δεν είναι μεγάλα όχι γιατί αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα αλλά κυρίως γιατί είχαν ανακάμψει στο ράλι των αρχών του 2022 υπερβολικά και υπερφίαλα.
Ήταν νομοτελειακή εξέλιξη ότι θα υποχωρούσαν οι μετοχές των τραπεζών με αφορμή ή αιτία οτιδήποτε, απλά προέκυψε προς τα τέλη Φεβρουαρίου 2022 η κρίση στην Ουκρανία και επιτάχυνε το ξεφούσκωμα.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η Alpha bank βρίσκεται κοντά στα 1,10 ευρώ κάτω από τον στόχο 1,20 ευρώ.
Η Εθνική στα 3,70 ευρώ και πλησιάζει σε υπερτιμημένη ζώνη, η Eurobank στα 1,02 ευρώ που είναι πιο ρεαλιστική αποτίμηση σε σχέση με τα 1,15 ευρώ που είχε εκτιναχθεί η μετοχή και η Πειραιώς στα 1,36 ευρώ.
Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών σήμερα αντικατοπτρίζουν πιο δίκαιες τιμές, πιο ρεαλιστικές αποτιμήσεις σε σχέση με τις υπερφίαλες κεφαλαιοποιήσεις των αρχών του 2022.
Επίσης βλέπουμε ότι η ψαλίδα των κεφαλαιοποιήσεων μεταξύ Εθνικής και Eurobank έχει κλείσει στα 400 εκατ εξέλιξη που είχαμε προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια - τονίζαμε ότι θα δούμε διαφορές των 500 εκατ ευρώ -.
Η Eurobank δικαιολογεί την πρώτη θέση στα 3,78 δισεκ. αλλά και η Εθνική δικαιολογεί την δεύτερη θέση στα 3,38 δισεκ.
Να τονίσουμε ότι η Alpha bank στα 2,53 δισεκ βρίσκεται 800 εκατ πίσω σε χρηματιστηριακή αξία από την Εθνική ενώ πριν λίγους μήνες ήταν στην δεύτερη θέση.
Η Εθνική ξεπέρασε την Alpha bank γιατί η Εθνική έχει πείσει περισσότερο για τα κεφάλαια και την κερδοφορία που διαθέτει.
Η Πειραιώς στα 1,70 δισεκ. απέχει 2 δισεκ. από την Eurobank και αντικατοπτρίζει την άποψη της αγοράς ότι ενώ εξυγιάνθηκε θα πρέπει να ενισχύσει τα κεφάλαια της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης