Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μήπως η Optima Bank πρέπει να ενσωματώσει την Attica Bank για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο των ζημιών;

Μήπως η Optima Bank πρέπει να ενσωματώσει την Attica Bank για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο των ζημιών;
H Attica Bank, ακόμα και στο καλό σενάριο, θα περάσει σε κέρδη στο 2025…

Η Optima Bank πέτυχε κέρδη το 2021 16,75 εκατ. ευρώ. – επίδοση που έρχεται να επιβεβαιώσει την πολύ καλή πορεία της τράπεζας, παρά τον ελάχιστο χρόνο λειτουργίας της.
Η Optima Bank, με 2,1 δισ. ευρώ ενεργητικό, 52,57 εκατ. έσοδα και 1,76 δισ. καταθέσεις, αλλά και με συνολικό δίκτυο 26 καταστημάτων, κατάφερε να ξεχωρίσει ως μια ανερχόμενη τράπεζα, αποτελώντας πυλώνα των μη συστημικών τραπεζών.
Ο Γεώργιος Τανισκίδης, ο πρόεδρος της Optima Bank, κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να αποδείξει πώς μπορούν να επιτευχθούν κέρδη.
Η επίδοση των κερδών του 2021, η οποία αναμένεται να είναι καλύτερη το 2022, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για παλαιές, προβληματικές τράπεζες όπως η Αttica Bank, η οποία διαχρονικά εμφανίζει ζημίες, που σωρευτικά αγγίζουν το 1,3 δισ. ευρώ.
Μήπως, αντί η Attica Bank να πειραματίζεται κατασπαταλώντας κεφάλαια, να συγχωνευθεί με την Optima Bank, η οποία τα καταφέρνει πολύ καλύτερα;
Για να μην υπάρξει παρερμηνεία, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια συζήτηση.
Μήπως όμως θα έπρεπε να ξεκινήσει μια τέτοιου είδους συζήτηση συγκέντρωσης δυνάμεων στον χώρο των μικρών τραπεζών…;
Η Attica Bank, ακόμα και στο καλό σενάριο, θα περάσει σε κέρδη στο 2025.
Αντί λοιπόν η Τράπεζα της Ελλάδος να υποστηρίζει επισφαλείς μακροχρόνιους σχεδιασμούς, μήπως θα ήταν προτιμότερο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η Optima Bank να απορροφήσει την Attica Bank και έτσι η δεύτερη να εξέλθει του βούρκου της απαξίωσης;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης