Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έως το τέλος του 2022 το σχέδιο αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τράπεζες

Έως το τέλος του 2022 το σχέδιο αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τράπεζες

Ανταποκρίθηκαν 6 μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι, με τεράστια διεθνή εμπειρία αντίστοιχων έργων, οι οποίοι και κατέθεσαν φακέλους

Σχετικά Άρθρα
Έως το τέλος του 2022 θα είναι έτοιμο το σχέδιο αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τράπεζες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Ταμείο κατάφερε να ολοκληρώσει τον σχετικό διαγωνισμό για την επιλογή του συμβούλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ταμείο κατέχει το
40,3% της Εθνικής Τράπεζας
27% της Τράπεζας Πειραιώς
9% της Alpha bank
2,34% της Eurobank

Έξι οι ενδιαφερόμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρονική διάρκεια της διαδικασίας της επιλογής του συμβούλου δεν διήρκησε ούτε καν 3 μήνες.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έστειλε την πρόσκληση κατάθεσης προσφορών στις 22.07 (ένα μήνα μετά τη δημοσίευση του Νόμου του ΤΧΣ στο ΦΕΚ) και ουσιαστικά οι προσφορές κατατέθηκαν σχεδόν 20 ημέρες αργότερα, λόγω παράτασης που ζήτησαν οι ενδιαφερόμενοι λόγω του θέρους.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε διασφάλισε το αδιάβλητο του διαγωνισμού.
Ορίστηκε εξωτερικό νομικό γραφείο το οποίο δημιούργησε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα με περιορισμένες προσβάσεις (VDR) όπου οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τις προσφορές.
Από ένα μεγάλο αριθμό προσκεκλημένων στη διαδικασία, ανταποκρίθηκαν 6 μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι, με τεράστια διεθνή εμπειρία αντίστοιχων έργων, οι οποίοι και κατέθεσαν φακέλους.
Με τη συμβολή του δικηγορικού γραφείου, ανοίχθηκαν πρώτα οι φάκελοι με τις τεχνικές προσφορές (και αφού είχε ολοκληρωθεί ο νομικός έλεγχος των εγγράφων που είχαν ζητηθεί για το διαγωνισμό) για να γίνει αντικειμενικά η αξιολόγηση των υποψηφίων με βάση τα αναλυτικά κριτήρια της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.
Στη συνέχεια αξιολογήθηκαν και οι οικονομικές προσφορές και δημιουργήθηκε η πρώτη λίστα κατάταξης.
Διενεργήθηκαν κύκλοι επανακατάθεσης βελτιωμένων προσφορών όπως όριζε η πρόσκληση του διαγωνισμού, μέχρις ότου η επιτροπή καταλήξει στους τελικούς δύο υποψηφίους όπου ζητήθηκε το last and final offer.
Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν να επιλεγεί ο τεχνικά αρτιότερος επενδυτικός οίκος, ο οποίος κατέθεσε και την καλύτερη οικονομική προσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης