Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μια θετική είδηση – «Αποκλείεται να σπάσει σε good και bad bank» η Παγκρήτια τράπεζα – Τα 2 σενάρια της αύξησης

Μια θετική είδηση – «Αποκλείεται να σπάσει σε good και bad bank» η Παγκρήτια τράπεζα – Τα 2 σενάρια της αύξησης
Η ίδια πηγή εμμέσως πλην σαφώς άσκησε κριτική και στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς δεν διευκολύνει τις διαδικασίες

Ανεξαρτήτως της έκβασης της αύξησης κεφαλαίου της Παγκρήτιας ύψους 98,7 εκατ που έλαβε παράταση μεταξύ 11 και 27 Οκτωβρίου 2022… η πιθανότητα να σπάσει σε καλή και κακή τράπεζα είναι μηδενική ανέφερε πολύ καλά ενημερωμένη κυβερνητική πηγή που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews, αφού η τράπεζα διαθέτει έστω και οριακούς θετικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
"Όχι αποκλείεται δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο" ανέφερε εμφατικά η ίδια πηγή...

Η ίδια πηγή εμμέσως πλην σαφώς άσκησε κριτική και στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς δεν διευκολύνει τις διαδικασίες.
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής διαβάθμισης Standard and Poor’s άσκησε δριμεία κριτική στην Τράπεζα της Ελλάδος για πλημμελείς ελέγχους στην Attica bank.
Επίσης και παρά τις παρασκηνιακές προσπάθειες ορισμένων κύκλων... δεν φαίνεται να προχωράει ούτε το σενάριο συγχώνευσης της Attica bank με την Παγκρήτια αν και ορισμένοι... ακόμη το προωθούν...

Τα δύο σενάρια

Σενάριο πρώτο καλύπτεται η αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας

Στο σενάριο αυτό η αύξηση των 98,7 εκατ ευρώ καλύπτεται και η τράπεζα ενσωματώνοντας και την HSBC θα διαθέτει σχεδόν 300 εκατ κεφάλαια μαζί με 160 εκατ επιπλέον προβλέψεις για προβληματικά δάνεια.

Σενάριο δεύτερο δεν καλύπτεται η αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας

Στο σενάριο αυτό η αύξηση των 98,7 εκατ δεν καλύπτεται και η τράπεζα ενσωματώνοντας την HSBC θα διαθέτει 200 εκατ κεφάλαια τα οποία δεν θα επαρκούν αλλά θα μπορεί να κερδίσει χρόνο, περίπου 1 με 1,5 χρόνο ώστε να επανασχεδιαστεί μια νέα αύξηση κεφαλαίου….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης