Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Optima Bank: Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών πιθανόν και αρχές 2023, στόχος να αντλήσει 100 εκατ. - Στα 30 εκατ τα κέρδη του 2022

Optima Bank: Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών πιθανόν και αρχές 2023, στόχος να αντλήσει 100 εκατ. - Στα 30 εκατ τα κέρδη του 2022
Ενόψει της εισαγωγής στο ΧΑ το 2023, για την χρήση 2022 η Optima Bank αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ…
Σχετικά Άρθρα

Οι πολιτικές εξελίξεις φαίνεται πως θα καθορίσουν τον χρόνο εισαγωγής των μετοχών της Optima Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, σε περίπτωση οι βουλευτικές εκλογές πραγματοποιηθούν στο τέλος της 4ετίας, τότε η τράπεζα θα προωθήσει την εισαγωγή των μετοχών στις αρχές του έτους, πιθανότατα στις αρχές του 2023.
Όμως, αν η κυβέρνηση αποφασίσει επίσπευση, τότε η εισαγωγή των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο προωθείται στο γ’ τρίμηνο του 2023.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Optima Bank θα επιδιώξει να αντλήσει από τη χρηματαγορά ποσό της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.
Τα κεφάλαια αυτά θα αξιοποιηθούν για τη βελτίωση των χρηματοοικονομικών δεικτών της τράπεζας (ίδια κεφάλαια κ.λπ.), ώστε να συνάδουν με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ενόψει της εισαγωγής στο ελληνικό χρηματιστήριο, για την οικονομική χρήση 2022 η Optima Bank αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ – ποσό σχεδόν διπλάσιο με την κερδοφορία που εμφάνισε το 2021.
Στην οικονομική χρήση 2021 τα κέρδη είχαν ανέλθει στο ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ σε επίπεδο μητρικής (τελικά μετά φόρων κέρδη 10 εκατ σε ενοποιημένη βάση).
Επισημαίνεται πως η Optima Bank εμφάνισε κερδοφορία από τον δεύτερο χρόνο της λειτουργίας της – κάτι το οποίο αξιολογείται ως σημαντικό επίτευγμα για ένα χρηματοπιστωτικό οργανισμό.
Υπενθυμίζεται πως ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2019.

Πελατολόγιο...

Αυτή τη στιγμή, η Optima Bank έχει 1,25 εκατομμύριο πελάτες, με το ύψος των καταθέσεών τους να ανέρχεται στα τέλη του 2022 στα 2 δισεκ. ευρώ.
Παράλληλα, το υπόλοιπο των δανείων που έχει χορηγήσει υπολογίζεται πως θα φθάσει στο 1,5 δισεκ. ευρώ, στα τέλη της τρέχουσας κρίσης.
H Optima Βank χρηματοδοτεί κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις, οι οποίες, όπως επισημαίνει ο πρόεδρός της Γιώργος Τανισκίδης, άντεξαν στην οικονομική κρίση και παρουσιάζουν αξιόλογο αναπτυξιακό πλάνο.
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως το 95% των χρηματοδοτήσεων που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα η Optima Bank αφορά σε επιχειρήσεις και μόλις το 5% σχετίζεται με στεγαστικά δάνεια.
Σε σχέση με το επιτόκιο δανεισμού προς τις επιχειρήσεις, αυτά διαφοροποιούνται και έχουν εύρος το χαμηλότερο στα 2,25% και το υψηλότερο το 6%.
Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της, η Optima έχει υλοποιήσει επενδύσεις της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ.
Σήμερα διαθέτει 26 υποκαταστήματα, εκ των οποίων τα 3 λειτουργούν στη Θεσσαλονίκης, ενώ προσεχώς θα ξεκινήσει τη λειτουργία το πρώτο κατάστημα στη Λάρισα.
Στόχος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος είναι σε πρώτη φάση ο αριθμός των καταστημάτων του να ανέλθει στα 35 και να καλύψει σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Τα καταστήματα που έχει δημιουργήσει η Optima Βank είναι σχεδιασμένα ώστε να εξυπηρετούν με ταχύτητα τους πελάτες της, προσφέροντας υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες.
Αυτή τη στιγμή η τράπεζα απασχολεί 412 εργαζομένους…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης