Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Οι D. Lebot και Π. Παπάζογλου, νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο

Alpha Bank: Οι D. Lebot και Π. Παπάζογλου, νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο
Σε αντικατάσταση των Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών κ.κ. Richard R. Gildea και Shahzad A. Shahbaz αντίστοιχα, που έχουν υποβάλει την παραίτησή τους με ισχύ από τις 27.7.2023
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. κατά τη συνεδρίασή του στις 29.6.2023, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης, Βιωσιμότητας και Ανάδειξης Υποψηφίων, εξέλεξε την κ. Diony C. Lebot και τον κ. Παναγιώτη Ι.-Κ. Παπάζογλου ως Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, σε αντικατάσταση των Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών κ.κ. Richard R. Gildea και Shahzad A. Shahbaz αντίστοιχα, που έχουν υποβάλει την παραίτησή τους με ισχύ από τις 27.7.2023.
Η θητεία των εκλεγέντων Μελών ορίστηκε από την ως άνω ημερομηνία έως τη λήξη του υπολοίπου της θητείας των Μελών που αντικαθιστούν.
Τόσο η κ. Diony C. Lebot όσο και ο κ. Παναγιώτης Ι.-Κ. Παπάζογλου πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την εκλογή τους ως Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα:

α) Πληρούν τα κριτήρια ατομικής και συλλογικής καταλληλότητας, όπως ορίζονται στο νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο και στις εσωτερικές Πολιτικές της Εταιρείας.

β) Δεν συντρέχει νομικό κώλυμα ή ασυμβίβαστο στο πρόσωπό τους αναφορικά με την εκλογή τους, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 4 του ν. 4706/2020.

γ) Πληρούν τα κριτήρια ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του ν. 4706/2020, όπως ισχύει. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του ρυθμιστικού και νομοθετικού πλαισίου που διέπει την Εταιρεία, η εκλογή νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα ενημερώσει την αμέσως προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας για την εκλογή των ανωτέρω δύο νέων Μελών και θα εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση τον ορισμό των νέων Μελών ως Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Νέος επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., κατά τη συνεδρίασή του στις 29.6.2023, ενέκρινε, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Ελέγχου, την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Γεωργίου του Βασιλείου στη θέση του Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου με ισχύ από τις 17.7.2023.
Ο κ. Παναγιώτης Γεωργίου πληροί όλα τα κριτήρια και όλες τις προϋποθέσεις καταλληλόλητας που ορίζονται στο νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων του άρθρου 15 του ν. 4706/2020, και διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις και τη σχετική επαγγελματική εμπειρία για την ανάληψη της
ανωτέρω θέσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης