Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Πειραιώς: Η κατανομή των ομολογιών - Ισχυρό ενδιαφέρον από ξένους θεσμικούς

Τράπεζα Πειραιώς: Η κατανομή των ομολογιών - Ισχυρό ενδιαφέρον από ξένους θεσμικούς
Η Πειραιώς Financial Holdings ολοκλήρωσε επιτυχώς την τιμολόγηση Ομολόγου Μειωμένης Εξασφάλισης Tier 2 ύψους €500 εκατ.
Η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. (εφεξής «Πειραιώς») ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την τιμολόγηση νέου Ομολόγου Μειωμένης Εξασφάλισης Tier 2 ύψους €500 εκατ. (εφεξής «Ομόλογο»), με κουπόνι 7,250%, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού θεσμικών επενδυτών.
Το Ομόλογο είναι διάρκειας 10,25 ετών, με δικαίωμα ανάκλησης μεταξύ 5ου και 5,25ου έτους. Ημερομηνία διακανονισμού είναι η 17η Ιανουαρίου 2024.
Το Ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου - Euro MTF Market και θα λάβει πιστοληπτική διαβάθμιση B1 / B από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και Fitch αντίστοιχα.
Σε συνδυασμό με τη νέα έκδοση, η Πειραιώς ανακοίνωσε πρόταση επαναγοράς ομολόγων με μετρητά για τους κατόχους του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 με απόδοση 9,750% και με δυνατότητα ανάκλησης τον Ιούνιο 2024.
Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν μέσω της νέας έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν από την Πειραιώς για τη χρηματοδότηση της πρότασης επαναγοράς ομολόγων με μετρητά και για την περαιτέρω ισχυροποίηση της κεφαλαιακής της θέσης.
Η συναλλαγή συγκέντρωσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από περισσότερους από 145 θεσμικούς επενδυτές.
Αναφορικά με την κατανομή, το 62% διατέθηκε σε διαχειριστές κεφαλαίων, το 22% σε τράπεζες και το 16% σε λοιπούς επενδυτές.
Το συνολικό βιβλίο εντολών της συναλλαγής ξεπέρασε το €1,8 δισ., υπερκαλύπτοντας κατά περισσότερο από 3,7 φορές τον στόχο της έκδοσης. Με βάση το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, η τελική απόδοση διαμορφώθηκε στο 7,375%, έναντι αρχικού στόχου 7,750%, με ποσοστό άνω του 75% της έκδοσης να διατίθεται σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.
Οι Barclays, BNP Paribas, BofA Securities Europe, Goldman Sachs Bank Europe SE, Nomura και UBS Europe SE ενήργησαν ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι του βιβλίου προσφορών, και οι Ambrosia Capital και Euroxx Securities ενήργησαν ως Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών. Οι Allen & Overy και η δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Πειραιώς

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης