Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (CEO Πειραιώς): Στο 25% των κερδών το μέρισμα για το 2024 – Στα 2 δισ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων από πλειστηριασμούς

Μεγάλου (CEO Πειραιώς): Στο 25% των κερδών το μέρισμα για το 2024 – Στα 2 δισ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων από πλειστηριασμούς
Τί ανέφερε ο CEO της Τράπεζας στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε τα αποτελέσματα τριμήνου
Σχετικά Άρθρα
Στο 25% επί των κερδών υπολογίζει το μέρισμα που θα διατεθεί για τη χρήση του 2024, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε τα αποτελέσματα του α' τριμήνου του τρέχοντος έτους.
Η Τράπεζα σκοπεύει να διανείμει φέτος (για τη χρήση 2023) μέρισμα μετά από 16 χρόνια, επισημαίνεται.
Ο στόχος MREL για το 2025 έχει ήδη επιτευχθεί, με την Τράπεζα να έχει συγκεντρώσει κεφάλαια στο 26% των απαιτήσεων ήδη από τον Μάρτιο 2024, υπερκαλύπτοντας τον στόχο για τον Ιανουάριο του 2025 (24,9%) και αυτό της δημιουργεί μια ελευθερία κινήσεων αναφορικά με νέες εκδόσεις κεφαλαίου.
Σε ό,τι αφορά στην πιστωτική επέκταση, η χρονιά ξεκίνησε θετικά, αν και οι υψηλές αποπληρωμές επισκίασαν τις νέες εκταμιεύσεις. Τα ενήμερα δάνεια αυξήθηκαν περαιτέρω κατά 1,6 δισ. ευρώ , στα 30 δισ. ευρώ, με το επιτελείο της Τράπεζας να εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται επιτάχυνση του ρυθμού χρηματοδότησης, καθώς οι αποπληρωμές ήταν κυρίως εποχικού χαρακτήρα.
Επίσης, η διοίκηση επαναβεβαίωσε την προσήλωσή της στην περαιτέρω μείωση κόκκινων δανείων, με τον δείκτη ΝΡΕs στο 3,5% και να παρακολουθεί διάφορες ευκαιρίες στη δευτερογενή αγορά τιτλοποιήσεων, με στόχο όμως την απόλυτη εξυγίανση του ισολογισμού.
Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους 2 δισεκ. ευρώ που προήλθαν από ανακτήσεις μέσω πλειστηριασμών και αναμένεται να προχωρήσει στην πώλησή τους το 2024 -θα πωληθούν ακίνητα αξίας 150 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης