Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ωραία η Intrakat αλλά τα κέρδη θα βγουν από την Attica bank υπό ένα όρο η εξυγίανση να είναι καθολική τα NPEs να πέσουν στο 3%

Ωραία η Intrakat αλλά τα κέρδη θα βγουν από την Attica bank υπό ένα όρο η εξυγίανση να είναι καθολική τα NPEs να πέσουν στο 3%
Πληροφορούμαστε ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ελέγχει το 71% της Attica bank έχει αποφασίσει να εισφέρει στην αύξηση κατανοώντας ότι η εξυγίανση πρέπει να είναι εφάπαξ όχι σε δόσεις
Η Intrakat έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία στην Ελλάδα, με κεφαλαιοποίηση 843 εκατ. ευρώ και τιμή στα 5,25 ευρώ, και σίγουρα ο Αλέξανδρος Εξάρχου θα αισθάνεται υπερήφανος.
Μετά την εξαγορά του Άκτωρα και ειδικά στην Ρουμανία που εξελίσσεται σε κυρίαρχη αγορά εσόδων ο κατασκευαστικός όμιλος, κάλυψε όλες τις υποχρεώσεις του… πλήρωσε σε λίγους μήνες 400 εκατ και προχωράει, ανακάμπτει…
Μαθαίνουμε ότι η Ρουμανική κυβέρνηση θα ανοίξει το σκέλος των παραχωρήσεων… όπερ σημαίνει… νέο μεγάλο κεφάλαιο στα έσοδα των κατασκευαστικών και σίγουρα θα παίξει ρόλο και ο Άκτωρας.
Όμως με ρεαλιστικά κριτήρια οι βασικοί μέτοχοι Μπάκος, Καυμενάκης και Εξάχου θα βγάλουν πολλά κέρδη από την Attica bank αρκεί εμπροσθοβαρώς να γίνει η εξυγίανση…
Έως 23 Μαίου 2024 ο καναδικός οίκος DBRS θα παρουσιάσει την ανάλυση του για το ύψος της ζημιάς που προκύπτει στην Attica bank από την ένταξη της τιτλοποιημένων NPEs στον Ηρακλή 3.
Εάν ενταχθούν και τα 3 δισεκ. NPEs θα προκύψει ζημιά 640 εκατ και θα απαιτηθεί νέα αύξηση κεφαλαίου 550 με 600 εκατ ευρώ.
Η νέα Attica bank μαζί με την Παγκρήτια και την HSBC θα χρειαστούν αύξηση κεφαλαίου 550 εκατ για 100% εξυγίανση και ανάπτυξη.
Πληροφορούμαστε ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ελέγχει το 71% της Attica bank έχει αποφασίσει να εισφέρει στην αύξηση κατανοώντας ότι η εξυγίανση πρέπει να είναι εφάπαξ όχι σε δόσεις αλλά όλα εμπροσθοβαρώς... ώστε τα NPES να υποχωρήσουν στο 3% και να είναι πραγματικά 3% όχι εικονική πραγματικότητα.
Υπολογίζεται ότι σε μια αύξηση 550 με 600 εκατ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα εισφέρει 190 με 200 εκατ και 300 εκατ η Thrivest των Μπάκου, Καυμενάκη και Εξάρχου.
Θα υπάρξει και κάποιος νέος επενδυτής έκπληξη.
Η νέα Attica Bank θα έχει 1 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία ... για αρχή, από 548 εκατ. σήμερα, όπου η τιμή είναι στα 10,95 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης