Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Κατά της εξαγοράς της Ελληνικής Τράπεζας η ΕΤΥΚ που έχει το 11% - Προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο

Eurobank: Κατά της εξαγοράς της Ελληνικής Τράπεζας η ΕΤΥΚ που έχει το 11% - Προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο
Η προσφυγή επιδόθηκε στην τράπεζα στις 14 Μαΐου 2024...
Κατά της εξαγοράς της Ελληνικής Τράπεζας από τη Eurobank με προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο στράφηκε η Συντεχνία των Τραπεζοϋπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), που κατέχει περίπου το 11%... όπως αποκαλύφθηκε από τα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου του κυπριακού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
Η προσφυγή επιδόθηκε στην τράπεζα στις 14 Μαΐου 2024 και ορίστηκε για οδηγίες στις 22 Μαΐου 2024.
Το Δικαστήριο όρισε την προσφυγή για οδηγίες στις 8 Ιουνίου 2024, με οδηγίες προς την Επιτροπή να υποβάλει την ένστασή της την ίδια ημερομηνία.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τον ίδιο μήνα και συγκεκριμένα στις 3 Απριλίου 2024 η Demetra Holdings Plc, κύριος μέτοχος της Τράπεζας με μερίδιο 21,3%, επίσης προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο, αμφισβητώντας την νομιμότητα της απόφασης της Επιτροπής.
Σημειώνεται ότι το μερίδιο της ελληνικής Eurobank στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας βρίσκεται στο 29,2%, ενώ με τις εποπτικές εγκρίσεις από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αι τον Έφορο Ασφαλιστικών Εταιρειών, θα καταστεί ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας με 55,3%.
Μετά τις εποπτικές εγκρίσεις η Eurobank θα υποβάλει υποχρεωτική δημόσια προσφορά για απόκτηση του υπολοίπου μετοχικού κεφαλαίου.
Οι σχετικές εγκρίσεις αναμένονται εντός των επόμενων μερικών βδομάδων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας έχει δηλώσει ότι τελικός στόχος είναι η συγχώνευση των δύο τραπεζών στην Κύπρο, ήτοι της Ελληνικής Τράπεζας και της Eurobank Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης