Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Έκδοση 500 εκατ. ευρώ Tier II και επαναγορά του ομολόγου λήξεως 2030

Alpha Bank: Έκδοση 500 εκατ. ευρώ Tier II και επαναγορά του ομολόγου λήξεως 2030
Η Alpha bank έδωσε εντολή στις ίδιες τράπεζες να προχωρήσουν σε επαναγορά ομολόγων λήξεως 2030 με κουπόνι 4,25%

Σε έκδοση ομολόγου κατηγορίας Τier II και ύψους 500 εκατ. ευρώ πρόκειται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η Alpha bank.
Η τράπεζα έδωσε εντολή σε Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup, BNP Paribas και Unicredit προκειμένου να προχωρήσουν οι παρουσιάσεις σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.
Το ομόλογο θα έχει διάρκεια 10,25 έτη με δικαίωμα ανάκλησης πριν απο τα έξι χρόνια (5,25).
Παράλληλα, η Alpha bank έδωσε εντολή στις ίδιες τράπεζες να προχωρήσουν σε επαναγορά ομολόγων λήξεως 2030 με κουπόνι 4,25%.
Η ανακοίνωση της τράπεζας (σσ: αργότερα από τη δημοσίευση του άρθρου από το ΒΝ):
"H Αlpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. απηύθυνε υπό όρους πρόταση για την εξαγορά ομολογιών χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας κατηγορίας 2 (subordinated Tier 2 notes) σταθερού επιτοκίου με ρήτρα αναπροσαρμογής (fixed rate reset), συνολικού ύψους Ευρώ 500 εκατ. εκδόσεώς της και λήξεως το 2030 [03.06.2024]
Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (εφεξής η «Προτείνουσα») ανακοινώνει ότι απηύθυνε στις 3 Ιουνίου 2024 πρόσκληση προς τους κατόχους ομολογιών χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας κατηγορίας 2 σε ευρώ (dated subordinated euro denominated Tier 2 notes) σταθερού επιτοκίου με ρήτρα αναπροσαρμογής (fixed rate reset), εκδόσεως της Προτείνουσας και λήξεως το 2030, συνολικού ύψους Ευρώ 500 εκατ. (ISIN: XS2111230285) (εφεξής οι «Ομολογίες»), για την υποβολή των Ομολογιών τους προς εξαγορά τοις μετρητοίς από την Προτείνουσα (εφεξής η «Πρόταση»).
Η Πρόταση υπόκειται στους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο πληροφοριακό σημείωμα για την πρόταση με ημερομηνία 3 Ιουνίου 2024. Η Πρόταση απευθύνεται αποκλειστικά προς επαγγελματίες πελάτες και επιλέξιμους αντισυμβαλλομένους κατά την έννοια, αντίστοιχα, των άρθρων 4 και 30 του Ν. 4514/2018.
Η εξαγορά από την Προτείνουσα των Ομολογιών που υποβάλλονται στο πλαίσιο της Πρότασης, τελεί υπό αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς ολοκλήρωσης της έκδοσης από την Προτείνουσα νέας σειράς ομολογιών χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας κατηγορίας 2 (subordinated Tier 2 notes) σταθερού επιτοκίου με ρήτρα αναπροσαρμογής (fixed rate reset) (εφεξής οι «Νέες Ομολογίες»), η οποία εξαρτάται από τις κρατούσες συνθήκες στην αγορά.
Η Προτείνουσα, κατά την διαδικασία κατανομής των Νέων Ομολογιών, δύναται, κατά την απόλυτη ευχέρειά της, να κατανείμει κατά προτεραιότητα Νέες Ομολογίες σε κατόχους Ομολογιών που υποβάλλουν εγκύρως τις Ομολογίες τους προς εξαγορά ή επιβεβαιώνουν δεσμευτικά στην Προτείνουσα ή προς οιονδήποτε από τους Διαχειριστές της Πρότασης (Dealer Manager) την πρόθεσή τους να υποβάλλουν προς εξαγορά τις Ομολογίες στο πλαίσιο της Πρότασης. Η Πρόταση αποσκοπεί στην αναχρηματοδότηση των Ομολογιών μέσω της έκδοσης των Νέων Ομολογιών και εντάσσεται στο πλαίσιο διαχείρισης της κεφαλαιακής θέσης της Προτείνουσας".

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης