Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προς πώληση το 15% της Τράπεζας Κύπρου - Η Alpha Bank διαψεύδει τα σενάρια περί συνομιλιών

Προς πώληση το 15% της Τράπεζας Κύπρου - Η Alpha Bank διαψεύδει τα σενάρια περί συνομιλιών
H Alpha Bank διαψεύδει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποσοστού στην Τράπεζα Κύπρου
Σχετικά Άρθρα
Την πώληση της συμμετοχής τους στην Τράπεζα Κύπρου εξετάζουν δύο από τους κορυφαίους επενδυτές της, η AB CarVal Investors και η Caius Capital.
Πρόκειται για ποσοστό που διαμορφώνεται συνολικά στο 15% και -σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg- έχει γίνει κρούση και στην Alpha Bank, κάτι που ωστόσο η ελληνική τράπεζα διαψεύδει.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα μερίδια των AB CarVal Investors και Caius Capital αξίζουν περίπου 358 εκατ. δολάρια με βάση την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης (19/6/2024) στο Λονδίνο. Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου έχουν αυξηθεί περίπου 28% τον τελευταίο χρόνο, αποτιμώντας την τράπεζα σε περίπου 1,6 δισεκατομμύρια λίρες.
Όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Bloomberg, οποιοσδήποτε αγοραστής των μετοχών των δύο επενδυτών θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια συναλλαγή ως πρώτο βήμα για να συγκεντρώσει μια μεγαλύτερη συμμετοχή και τελικά να κάνει μια προσφορά για τις υπόλοιπες μετοχές της τράπεζας. Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και μπορεί να μην οδηγήσουν σε οποιαδήποτε συναλλαγή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η διάψευση της Alpha Bank

Πάντως, η Alpha Bank -με σχετική της ανακοίνωση- διαψεύδει τις πληροφορίες περί διαπραγματεύσεων με την Τράπεζα Κύπρου.
«Για την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών A.E. (“Alpha Holdings”) διαψεύδει ως αναληθή πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Alpha Holdings έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποσοστού στην εταιρεία Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (“Bank of Cyprus”) από υφισταμένους μετόχους της.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του ανακοινωθέντος Στρατηγικού της Σχεδίου, η Alpha Holdings παρακολουθεί την αγορά για την αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Alpha Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης