Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον μετασχηματισμό της Τράπεζας Χανίων - Έντονο ενδιαφέρον από επενδυτικό fund

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον μετασχηματισμό της Τράπεζας Χανίων - Έντονο ενδιαφέρον από επενδυτικό fund
Ο φάκελος εκ μέρους της Τράπεζας για τον μετασχηματισμό της σε Ανώνυμη Εταιρεία θα κατατεθεί σε έναν μήνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 στην έδρα του συνεταιρισμού. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν και λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις για την έγκριση των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2023, την αύξηση των κεφαλαίων του Συνεταιρισμού, την έκδοση απλών ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης (Ο.Μ.Ε.) και την έγκριση αγοράς μετοχών των εταιρειών ΒΙΟΧΥΜ Α.Ε. και Α.Ε.Ε.Α.Π. Χανίων.
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  της Τράπεζας, κ. Μιχαήλ Μαρακάκης, ενημέρωσε τους συνεταίρους για την πρόοδο των διαδικασιών μετασχηματισμού της  Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων σε Ανώνυμη Εταιρεία καθώς και  για την εκδήλωση ενδιαφέροντος του επενδυτικού σχήματος Wenger Capital Sicav Plc, Τσέχικων συμφερόντων, με έδρα τη Μάλτα, για τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.
Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της συνεδρίασης, ο κ. Μαρακάκης δήλωσε: «Κλείνει ένα ακόμα έτος με σημαντικές επιτυχίες για την Τράπεζά μας. Προχωράμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για την μετατροπή της Τράπεζας σε ανώνυμη εταιρεία λαμβάνοντας άδεια Πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την ενίσχυση της θέσης μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ουσιαστικά επρόκειτο για απολογιστική Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων που μετρά 30 χρόνια. Παλέψαμε να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την τράπεζα χωρίς κρατική και θεσμική βοήθεια. Σήμερα όμως είμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Έχουμε πάρει στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον αυτής της τράπεζας. Η τράπεζα θα αντέξει σε έναν καινούριο ανταγωνισμό με μια Πανελλαδική άδεια σαν ΑΕ. Δεν σας κρύβω το ενδιαφέρον πολλών θεσμικών παραγόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό για συμμετοχή στην τράπεζά μας. Η συγκυρία είναι ότι παρίστανται στη σημερινή Γενική Συνέλευση εκπρόσωποι εταιρείας Αμοιβαίων κεφαλαίων που εκδήλωσαν ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας πριν γίνει ΑΕ».
Ο φάκελος εκ μέρους της Τράπεζας για τον μετασχηματισμό της σε Ανώνυμη Εταιρεία θα κατατεθεί σε έναν μήνα.
«Η Τράπεζα συνεργάζεται με την εταιρεία Deloitte για τον καταρτισμό του φακέλου ώστε να ληφθεί η σχετική έγκριση. Μετά την έγκριση θα απαιτηθεί μια έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Χανίων για να επικυρωθεί η απόφαση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι τέλους του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μετασχηματισμού σε Ανώνυμη Εταιρεία», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μαρακάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης