Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νικολάου (Τρ. Κύπρου) σε Bloomberg: Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα φέρει περισσότερους επενδυτές

Νικολάου (Τρ. Κύπρου) σε Bloomberg: Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα φέρει περισσότερους επενδυτές
Η Τράπεζα Κύπρου θα φύγει από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Σχετικά Άρθρα
Με στόχο την προσέλκυση νέων επενδυτών, η Τράπεζα Κύπρου εγκαταλείπει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και επιστρέφει στην Αθήνα. Στο θέμα αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Πανίκος Νικολάου, μιλώντας στο Bloomberg.
«Η μετακίνηση στην Αθήνα θα μας δώσει μεγαλύτερη προβολή σε μια μεγαλύτερη ομάδα σχετικών επενδυτών για το προφίλ μας και θα διευκολύνει τη σύγκριση με τράπεζες στην Ελλάδα που έχουν παρόμοιο προφίλ με εμάς», δήλωσε ο κ. Νικολάου υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα για ενίσχυση της ρευστότητας της μετοχής.

Η αποχώρηση από το ΧΑ το 2016

Η Τράπεζα Κύπρου αποχώρησε από την ελληνική αγορά το 2016, κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τώρα, οκτώ χρόνια αργότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, «η απόφαση να επιστρέψει, αντικατοπτρίζει την ανάκαμψη της Ελλάδας από μια δεκαετία κρίσης και την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών στις εγχώριες μετοχές, που έχουν ξεπεράσει τους ευρύτερους ευρωπαϊκούς δείκτες».
Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται το Φθινόπωρο με την επιφύλαξη της έγκρισης των μετόχων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. «Θα αποφέρει μια σειρά από μακροπρόθεσμα στρατηγική οφέλη για την κεφαλαιαγορά» ανέφερε ο ίδιος σε δήλωση του.
Επισημαίνεται ότι η Τράπεζα Κύπρου θα διατηρήσει διπλή εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Λευκωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης