Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ελληνική Dovalue στηρίζει την μητρική στην Ιταλία... με νέες συμφωνίες διαχείρισης για 174.000 προβληματικά δάνεια

Η ελληνική Dovalue στηρίζει την μητρική στην Ιταλία... με νέες συμφωνίες διαχείρισης για 174.000 προβληματικά δάνεια
Σχεδόν διπλάσια κέρδη από την διαχείριση ακινήτων πέτυχε το 2023 η Dovalue Real Estate καθώς διαμορφώθηκαν σε 7,1 εκατ. ευρώ απο 3,8 εκατ. ευρώ το 2022
Η μητρική Ιταλική Dovalue οδεύει προς αύξηση κεφαλαίου 150 εκατ ευρώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ωστόσο το στήριγμα της παραμένει η ελληνική θυγατρική.
Στα τέλη Ιουλίου υπέγραψε την σύμβαση διαχείρισης τεσσάρων δανειακών χαρτοφυλακίων συνολικών απαιτήσεων 5,7 δις. ευρώ και μικτής λογιστικής αξίας 2,7 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για 174.000 δάνεια ενήμερα και μη εξυπηρετούμενα που αφορούν συνολικά 131.000 οφειλέτες, τόσο της λιανικής όσο και επιχειρήσεων.
Όλα τα προαναφερόμενα χαρτοφυλάκια τα διαχειρίζεται ήδη η Dovalue κάτω από διαφορετικές συμφωνίες υπηρεσιών, ενώ τώρα μεταφέρθηκαν από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες σε νέους επενδυτές οι οποίοι επιβεβαίωσαν να παραμείνει η Dovalue ως διαχειριστής.
Συγκεκριμένα, η ελληνική εταιρεία διαχείρισης κατά την συνηθισμένη πρακτική, με τις συμφωνίες της δευτερογενούς αγοράς η Dovalue θα υποστηρίξει την εκτέλεση των business plans, ενώ παράλληλα θα συγκεντρώνει προμήθειες από την πώληση των απαιτήσεων σε νέους επενδυτές.
Επιπλέον, κάτω από τις νέες συμφωνίες διαχείρισης η Dovalue θα λαμβάνει προμήθειες για τους νέους επενδυτές για τις εν εξελίξει τωρινές απαιτήσεις.
Με τις νέες συμφωνίες από την Ελλάδα η μητρική ιταλική έχει εξασφαλίσει συμβόλαια μικτής λογιστικής αξίας πάνω από 5,1 δισ. ευρώ και βρίσκεται κοντά στον ετήσιο στόχο των 6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο 2024-2026.

Σχεδόν διπλάσια κέρδη από την θυγατρική ακινήτων στην Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, πάνω από 100 ακίνητα πώλησε την περασμένη χρονιά η Dovalue Real Estate εκτινάσσοντας την κερδοφορία της για το 2023 ενισχύοντας και την μητρική εταιρεία.
Τα ακίνητα ιδιοκτησίας πέντε διαφορετικών Reoco είναι συνδεδεμένα με δανειακά χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται η μητρική εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων Dovalue.
Η θυγατρική, όμως, αύξησε και τις εργασίες από υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων καθώς διαχειρίστηκε περισσότερα απο 1000 ακίνητα ενώ προώθησε τα ακίνητα με την ψηφιακή πλατφόρμα ακινήτων Altamira.
Ειδικότερα, σχεδόν διπλάσια κέρδη από την διαχείριση ακινήτων πέτυχε το 2023 η Dovalue Real Estate καθώς διαμορφώθηκαν σε 7,1 εκατ. ευρώ απο 3,8 εκατ. ευρώ το 2022.
Στην τρίτη συνεχή χρονιά πλήρους δραστηριότητας, η εταιρεία αύξησε τα έσοδα κυρίως από την διαχείριση ακινήτων που συνδέονται με δανειακά χαρτοφυλάκια της μητρικής, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 15,9 εκατ. ευρώ από 10,6 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 9,5 εκατ. ευρώ από 5,2 εκατ. ευρώ το 2022.
Η πρόοδος της εταιρείας αποτυπώνεται στις ταμειακές ροές καθώς πραγματοποίησε 1,4 εκατ. ευρώ έναντι 105 χιλ. ευρώ το 2022.

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης