Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Άντλησε 750 εκατ. ευρώ από το 7ετές ομόλογο, με επιτόκιο 3,6%

Alpha Bank: Άντλησε 750 εκατ. ευρώ από το 7ετές ομόλογο, με επιτόκιο 3,6%
Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά περίπου 4,66 φορές

(upd) Ξεπέρασαν τα 3,5 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ομόλογο κύριας εξασφάλισης (senior preferred), σε ευρώ, διάρκειας 7 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στο 6ο έτος (7NC6) της Alpha Bank, με την τράπεζα να αντλεί 750 εκατ. ευρώ.
Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά περίπου 4,66 φορές.
Οι αρχικές σκέψεις τμολόγησης είχαν τοποθετηθεί στην περιοχή του mid swap +120 μονάδες βάσεις (δηλαδή περί του 3,9%), ωστόσο η ισχυρή ζήτηση συμπίεσε την απόδοση, στο mid swap +90 μονάδες βάσεις (περί του 3,6%). 
Η διάρκεια της έκδοσης ευθυγραμμίζεται με το προφίλ χρηματοδότησης της Τράπεζας, ενισχύοντας τη στρατηγική διαφοροποίησης των πηγών άντλησης κεφαλαίων και την περαιτέρω βελτιστοποίηση της καμπύλης λήξεων.
Ταυτόχρονα, η Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους υφιστάμενου ομολόγου, ονομαστικής αξίας 450 εκατ. ευρώ και κουπονιού 7,50%, με ημερομηνία ανάκλησης τον Ιούνιο 2026, να το ρευστοποιήσουν νωρίτερα ή να το ανταλλάξουν με τη νέα έκδοση.
Στη συναλλαγή συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές οι Citi, Deutsche Bank, JPMorgan, HSBC, UBS και UniCredit.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης