Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως θωρακίζεται ο όμιλος της Marfin στην οικονομική κρίση – Προχωράει σε ομολογιακή έκδοση 403 εκατ ευρώ

Πως θωρακίζεται ο όμιλος της Marfin στην οικονομική κρίση – Προχωράει σε ομολογιακή έκδοση 403 εκατ ευρώ
Οι επιχειρήσεις λαμβάνουν μέτρα θωρακίζονται καθώς η κατάσταση της οικονομίας έχει επιδεινωθεί.
Είναι προφανές ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα αρχίζουν να λαμβάνουν μέτρα προστασίας του ισολογισμού και  της ρευστότητας τους.
Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος της Marfin λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσει ότι η κατάσταση στην οικονομία δεν θα επηρεάσει τον όμιλο. Ταυτόχρονα φαίνεται ότι έχει παγώσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Dubai από τον όμιλο Marfin.
Marfin Popular Bank  
H μεταφορά της έδρας στην Κύπρο θα αποδεχθεί μείζονος σημασίας για τον όμιλο μετά την απορρόφηση της Marfin – Egnatia bank.
Κεφαλαιακά ο όμιλος είναι ισχυρός , ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι εφόσον ένα μέρος του ενεργητικού της τράπεζας , όπως συμβαίνει και με όλες τις κυπριακές τράπεζες είναι εκτεθειμένο στην Ελλάδα οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει για την χώρα , την οικονομία ή το χρηματιστήριο θα επηρεάσει και τις κυπριακές τράπεζες.
Πάντως είναι γεγονός ότι οι κυπριακές τράπεζες λόγω του γεγονότος  ότι η οικονομία της Κύπρου βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την ελληνική ίσως να αποδειχθούν επενδυτικά καταφύγια σε μια ακραία υποθετική περίπτωση.
Marfin Investment Group
H τράπεζα έχει έδρα την Κύπρο αλλά η MIG βρίσκεται στην Ελλάδα.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι τι μέτρα λαμβάνονται ώστε να θωρακισθεί η εταιρία;
Πρωτίστως στόχος είναι η θωράκιση από πλευράς ρευστότητας και κεφαλαίων.
Η MIG υλοποιεί προσεχώς , λαμβάνει άμεσα και τις σχετικές εγκρίσεις για την έκδοση ομολογιακού δανείου 403 εκατ ευρώ μετατρέψιμων σε μετοχές του ομίλου ενώ στηρίζεται ενεργά και από τους βασικούς μετόχους.
Σημειώνεται ότι το Dubai ελέγχει το 17,5% , το IRF το 11,8% η Marfin popular bank το 2,75% και το 23% οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές.

Πέτρος Λεωτσάκος
petros@bankingnews.gr
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης