Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Λίστα με 20 θεωρητικούς ενδιαφερόμενους διαθέτει η BNP Paribas για την Probank – Πιθανή πλέον η κάλυψη του στόχου των 222 εκατ ευρώ – Στις 21/6 έκτακτη ΓΣ και στις 5/7 η τακτική ΓΣ

tags :
  Λίστα με 20 θεωρητικούς ενδιαφερόμενους διαθέτει η BNP Paribas για την Probank – Πιθανή πλέον η κάλυψη του στόχου των 222 εκατ ευρώ – Στις 21/6 έκτακτη ΓΣ και στις 5/7 η τακτική ΓΣ
Λίστα με 20 θεωρητικούς ενδιαφερόμενους διαθέτει η BNP Paribas για την Probank, σύμφωνα με ορισμένες πηγές.
Τι σημαίνει όμως θεωρητικά ενδιαφερόμενος;
Ότι μπορεί να διαθέτει οικονομική επιφάνεια, μπορεί να είναι fund ή τράπεζα ή επιχειρηματικό σχήμα αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα εκδηλώσει και πρακτικό ενδιαφέρον και το κυριότερο θα υποβάλλει δεσμευτική πρόταση.

Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι 2-3 ενδιαφερόμενοι έχουν προοπτική να κάνουν το επόμενο βήμα και να αποφασίσουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ιδιωτική τοποθέτηση των 222 εκατ ευρώ.
Να σημειωθεί ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Probank φθάνουν τα 282 εκατ ευρώ αλλά με τα 222 εκατ είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη καθώς η τράπεζα διαθέτει περίπου 60 εκατ ευρώ σε κεφάλαιο.
Η εξέλιξη αυτή φέρνει πιο κοντά στον στόχο που είναι η κάλυψη των απαραίτητων κεφαλαίων των 282 εκατ ευρώ της Probank.
Να σημειωθεί ότι στη νέα γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου θα παρθεί απόφαση για να αναζητηθούν 222 εκατ. ευρώ μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, δηλαδή μέσω στρατηγικού επενδυτή ή σχήμα επενδυτών.
Στις 5 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η τακτική γενική συνέλευση και μάλλον εκεί θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.
Η κινητικότητα που επικρατεί γύρω από την Probank καθιστά πιο εφικτή την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για το χώροι των μικρών τραπεζών καθώς και η Αtttica Bank φέρεται να συγκεντρώνει τα 400 εκατ. ευρώ.
Στους κόλπους των εργαζομένων της Probank επικρατεί αισιοδοξία, γιατί βλέπουν ότι βασικοί μέτοχοι έχουν πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση δίνοντας πλέον βάσιμες ελπίδες για την επιτύχει ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζα.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν επενδύσει συνολικά 30 εκατ στις κατά καιρούς αυξήσεις κεφαλαίου και ως εκ τούτου έχουν κάθε συμφέρον να πετύχει η ανακεφαλαιοποίηση και να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής.
Η Probank είναι μια από τις τράπεζες που αξίζει και πρέπει να παραμείνει στον ιδιωτικό τομέα και θα πρέπει, μέτοχοι και εργαζόμενοι να στηρίξουν από κοινού την προσπάθεια αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης