World Sports

Shelly-Ann Fraser-Pryce: Η δεύτερη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών μετά από 33 χρόνια! (video)

Shelly-Ann Fraser-Pryce: Η δεύτερη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών μετά από 33 χρόνια! (video)
Η 34χρονη είναι πλέον η γρηγορότερη γυναίκα στον κόσμο!
Σχετικά Άρθρα
Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ Shelly-Ann Fraser-Pryce έγινε η δεύτερη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών έπειτα από 33 ολόκληρα χρόνια, σημειώνοντας 10.63” σε έναν αγώνα στο Κίνγκστον το Σάββατο (05/06).

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης Fraser-Pryce, η οποία έθεσε μεγάλες προσδοκίες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τον επόμενο μήνα με το σπριντ της, παραδέχτηκε ότι η ταχύτητά της την έχει ξαφνιάσει περισσότερο από ποτέ.

«Ειλικρινά όχι, δεν περίμενα ποτέ να τρέξω 10.6”. Ήθελα απλώς να κάνω ένα τρέξιμο πριν από τα εθνικά πρωταθλήματα».

Πρωτοπόρος στα 100 μ. είναι η Griffith-Joyner με 10.49”, χρόνο που σημείωσε στην Ινδιανάπολη το 1988. Την ίδια χρονιά μάλιστα η αδικοχαμένη Αμερικανίδα είχε σημειώσει άλλες δύο φορές χρόνους κάτω από το χθεσινό 10.63” της Τζαμαϊκανής, με 10.61” και 10.62”!

Η Fraser-Pryce, η οποία κέρδισε χρυσό 100 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, του 2012 και στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2019, ηττήθηκε από την Asher-Smith πριν από ένα δεκαπενθήμερο στο Γκέιτσχεντ.

Πηγαίνοντας στον χθεσινό αγώνα, το ολυμπιακό φαβορί φαινόταν να είναι η 21χρονη Αμερικανίδα Sha'Carri Richardson, η οποία είχε σημειώσει 10.72” την άνοιξη. Την ίδια στιγμή η Thompson Herah κατατάσσεται τρίτη στον κόσμο έχοντας 10.78”.

Η 34χρονη άφησε όμως πολύ γρήγορα πίσω τις αντιπάλους της, για να τερματίσει μπροστά από την πρώην φιναλίστ του παγκόσμιου πρωταθλήματος Natasha Morrison! Με αυτόν τον τρόπο έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά ενόψει των Αγώνων στο Τόκιο.



Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης