World Sports

Σινέντ Ντάιβερ: Ολυμπιακό ντεμπούτο στα 44!

Σινέντ Ντάιβερ: Ολυμπιακό ντεμπούτο στα 44!

Η 44χρονη θα γίνει η μεγαλύτερη σε ηλικία Αυστραλέζα αθλήτρια που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχετικά Άρθρα

Η αυστραλιανή ομάδα μαραθωνίου που θα λάβει μέρος στους Αγώνες του Τόκιο είναι η απόδειξη ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή μας.

Τα τρία γυναικεία μέλη της ομάδας έχουν συνολική ηλικία 118 ετών με την μεγαλύτερη, Σινέντ Ντάιβερ, να κάνει το Ολυμπιακό ντεμπούτο της στα 44!

Το επίτευγμα της Ντάιβερ είναι σίγουρα αξιοσημείωτο, καθώς η γεννημένη στην Ιρλανδία δρομέας είναι έτοιμη να γίνει η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της Αυστραλίας που παίρνει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο η ίδια δεν θέλει να επικεντρωθεί ο Τύπος στην ηλικία της αλλά στην θέληση και στην φυσική της κατάσταση ως δρομέας μαραθωνίου. «Θεωρώ εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της προσοχής των μέσων ενημέρωσης εστιάζει κυρίως στην ηλικία μου», δήλωσε η Ντάιβερ, η οποία έχασε τη συμμετοχή της στους Αγώνες του Ρίο το 2016 λόγω τραυματισμού.

«Καταλαβαίνω ότι με κάποιον τρόπο, σημαίνει επιτυχία - δεν είναι πολλοί οι αθλητές που συνεχίζουν να φτάνουν στην επιτυχία στα σαράντα τους. Αλλά τρέχω για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, οπότε είναι ένα πολύ διαφορετικό σενάριο για μένα. Η επιτυχία σε οποιαδήποτε ηλικία έχει να κάνει με τη νοοτροπία μας».

Θέλοντας να πάρει τη φόρμα μετά την εγκυμοσύνη, η Ντάιβερ άρχισε να τρέχει στα τριάντα της. Αυτό που όμως ξεκίνησε ως ψυχαγωγική δραστηριότητα έγινε σύντομα κάτι πολύ περισσότερο, με τη νίκη στο Μαραθώνιο της Μελβούρνης το 2018, να δείχνει την ανοδική της πορεία.

Επιπλέον μέσα στα επιτεύγματα της είναι και η συμμετοχή της στους δύο τελευταίους μαραθώνιους του Λονδίνου όπου τερμάτισε έβδομη και όγδοη με χρόνους 2:24:11 το 2019 και 2:27:07 πέρυσι.

«Αν νιώθεις αρκετά καλός για να το κάνεις, τότε κάντο. Κανείς άλλος δεν μπορεί να σου πει για τι είναι ικανό το σώμα σου. Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι όταν γίνεις 40 ετών πρέπει να καταρρεύσεις. Δεν συνέβη σε μένα και νιώθω πιο δυνατή από ότι ήμουν πριν από 10 χρόνια».

DIVERS_PV1_1280x720_01.jpg

Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης