World Sports

Παγκόσμιο ρεκόρ από τη McKeown στα 100 μέτρα ύπτιο στην Αδελαΐδα!

Παγκόσμιο ρεκόρ από τη McKeown στα 100 μέτρα ύπτιο στην Αδελαΐδα!
Η 19χρονη Kaylee McKeown «έσπασε» στην Αδελαΐδα (13/06) το ρεκόρ στα 100 μέτρα ύπτιο Γυναικών, επίδοση που είχε υπό την κατοχή της η Regan Smith από το 2019.

Με μια επική εμφάνιση εξασφάλισε τη θέση της στην κολυμβητική ομάδα της Αυστραλίας για του Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, πετυχαίνοντας μια εκπληκτική επίδοση στα 100 μέτρα ύπτιο Γυναικών, στα δοκιμαστικά της Αδελαΐδας.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την ίδια, αφού ο πατέρας της απεβίωσε μόλις 10 μήνες πριν, ξεπέρασε το συναισθηματικό της «φράγμα» αγγίζοντας την επίδοση των 57.45 δευτερολέπτων, κατά 0.12 δεύτερα ταχύτερη από αυτήν που πέτυχε το 2019 η Αμερικανίδα Regan Smith.

Με τον τρόπο αυτό, η McKeown εξασφάλισε την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά τον αγώνα δήλωσε συγκινημένη: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα και την οικογένειά μου. Έχουν περάσει μόλις 10 μήνες από την ημέρα που απεβίωσε ο πατέρας μου. Έχοντας στο μυαλό μου αυτό το γεγονός, γνωρίζω πως με αυτό που κατάφερα απόψε θα ήταν πολύ περήφανος».

Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Emily Seebohm με χρόνο 58.59 δεύτερα και κατάφερε να προκριθεί για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός που την έκανε μόλις τη δεύτερη Αυστραλή κολυμβήτρια που κατορθώνει κάτι τέτοιο.

Από την άλλη πλευρά, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 400 μέτρα ελεύθερο, Ariarne Titmus, βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ κατά 1.8 δεύτερα, φτάνοντας κοντά στο να «σπάσει» το παγκόσμιο ρεκόρ της Katie Ledecky. Ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 3:56.90, απέχοντας μόλις 0.54 δεύτερα από το παγκόσμιο ρεκόρ. «Δεν ήξερα πραγματικά τι θα σημαίνει αυτή η επιτυχία, μέχρι που συνέβη», δήλωσε βαθιά συγκινημένη.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Tamsin Cook που κατάφερε να εξασφαλίσει, επίσης, τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ήμουν, πραγματικά, σοκαρισμένη. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κολυμπήσω τόσο γρήγορα, αλλά είμαι χαρούμενη που συνέβη και μου δίνει ώθηση για το Τόκιο».

Από την ανδρική κολυμβητική ομάδα, ξεχώρισε ο Mitch Larkin, ο οποίος ολοκλήρωσε τα 100 μέτρα ύπτιο σε 53.40 δευτερόλεπτα, φτάνοντας κοντά σε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, ωστόσο, εν τέλει αρκέστηκε στην πρόκριση στη διοργάνωση.
LARKIN.jpg
Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής στο ελεύθερο του 2016, Kyle Chalmers, εξασφάλισε, επίσης, τη θέση του στα 200 μέτρα, νικώντας με 1:45.48 -προσωπικό ρεκόρ- στη γενέτειρά του την Αδελαΐδα, τον Elijah Winnington. «Γνώριζα ότι είχα πολλά να δώσω απόψε (13/06). Έξι μήνες πριν είχα ένα σοβαρό χειρουργείο στον ώμο, οπότε η επιστροφή μου στην αγωνιστική δράση ήταν ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Μου δίνει αυτοπεποίθηση για να προχωρήσω», δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα.

Ωστόσο, η βραδιά έκρυβε και μια απογοήτευση που προήλθε από τον Mack Horton, τον χρυσό Ολυμπιονίκη στο Ρίο το 2016 στα 400 μέτρα ελεύθερο.
HORTON.jpg
Έχοντας χάσει το «τρένο» της πρόκρισης στα 200 και 400 μέτρα, αφού ολοκλήρωσε την κούρσα 6ος και πλέον, θα περιμένει τις έξτρα επιλογές των προπονητών, με την κλήση του για τα 800 μέτρα τη Δευτέρα, να βρίσκεται στην διακριτική τους ευχέρεια.

Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο «τσέκαρε», επίσης, η Chelsea Hodges και η Jessica Hansen στα 100 μέτρα ύπτιο Γυναικών.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης