World Sports

Λοράντος: «Μερικές φορές από κάποιες ήττες κερδίζεις περισσότερα πράγματα»

Λοράντος: «Μερικές φορές από κάποιες ήττες κερδίζεις περισσότερα πράγματα»
Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Τέο Λοράντος, εξήγησε γιατί η Εθνική Ελλάδας δεν πέτυχε την υπέρβαση κόντρα στη Ρωσία.
Σχετικά Άρθρα

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών έχασε στις λεπτομέρειες στον προημιτελικό απέναντι στη Ρωσία, χάνοντας μαζί όμως και το δικαίωμα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στην διοργάνωση του Fina women’s world league super final που γίνεται στην Αθήνα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 12 – 10 στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλο 8-8. Μετά το αποτέλεσμα αυτό η Εθνική θα περιοριστεί στην διεκδίκηση της πέμπτης θέσης και θα αγωνιστεί αύριο απέναντι στην Ιαπωνία (15.00).

Τι δήλωσαν όμως μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Εθνικής, Τεό Λοράντος, η MVP του αγώνα, Ιωάννα Σταματοπούλου και ο βοηθός προπονητή της Ρωσίας, Αντρέϊ Μπελοφάστοφ:

Τεό Λοράντος ( ομοσπονδιακός τεχνικός):

«Έγιναν λάθη και τα πληρώσαμε. Δεν έπρεπε να δεχτούμε αυτά τα γκολ στην αντεπίθεση του αντιπάλου. Όσο καιρό είμαι εγώ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας δεν έχουμε δεχτεί ποτέ τρία γκολ στην κόντρα. Ένας άλλος βασικός λόγος που δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε στην διοργάνωση είναι το γεγονός ότι οι άλλες ομάδες δουλεύουν εδώ και μήνες σκληρά για την συμμετοχή τους Ολυμπιακούς αγώνες, με σειρά πολλών και δύσκολων φιλικών παιχνιδιών, ενώ εμείς όχι. Η Έλενα Ξενάκη ήταν άρρωστη και είχε στομαχικά προβλήματα από το πρωί. Είναι άξια συγχαρητηρίων γιατί σήκωσε την ομάδα στα προηγούμενα παιχνίδια. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Αποδείξαμε ότι είμαστε ισάξιοι απέναντι σε συγκροτήματα που εκφράζουν την αφρόκρεμα του αθλήματος. Μερικές φορές από κάποιες ήττες κερδίζεις περισσότερα πράγματα».

Ιωάννα Σταματοπούλου (καλύτερη παίκτρια του αγώνα):

«Ήμασταν συγκεντρωμένες από την αρχή του αγώνα. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο αλλά στο τέλος χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε κουραστεί πολύ. Δεν μπορέσαμε στα τελευταία λεπτά να διατηρήσουμε το ένα γκολ διαφορά υπέρ μας. Προσπαθήσαμε να χαροποιήσουμε τον κόσμο μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι αξίζει κάτι περισσότερο. Θα έπρεπε να προχωρήσει στην διοργάνωση και φυσικά θα έπρεπε να έχει μία θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Μακάρι να γίνει κάτι την τελευταία στιγμή και να πάμε, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από μας. Θα ήθελα να γιορτάσω τα σημερινά γενέθλια μου με μία νίκη – πρόκριση, αλλά στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλεις».

Αντρέϊ Μπελοφάστοφ (βοηθός προπονητή Ρωσίας):

«Ήταν ένα αμφίρροπο και ωραίο παιχνίδι. Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά και μας έβαλε δύσκολα. Το παιχνίδι ήταν νευρικό, έγιναν πολλά λάθη, στο τέλος είχαμε αρκετές ευκαιρίες να κερδίσουμε όταν αγωνιστήκαμε τρεις φορές με παίκτρια παραπάνω, αλλά ευτυχήσαμε στα πέναλτι να πάρουμε την πρόκριση. Είναι μεγάλη χαρά για μας να παίξουμε αύριο στον ημιτελικό απέναντι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για τα κορίτσια».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης