World Sports

Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι Λιγκ: Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία αποχωρούν από το τουρνουά!

Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι Λιγκ: Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία αποχωρούν από το τουρνουά!

Δύο από τις «μεγάλες» δυνάμεις του ράγκμπι, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, αποχώρησαν λόγω της πανδημίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το φθινόπωρο στην Αγγλία.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία αποχώρησαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι Λιγκ λόγω «ανησυχιών για την ευημερία των παικτών και την ασφάλεια» που σχετίζονται με τον Covid-19.

Οι αγώνες ανδρών, γυναικών και αναπηρικών αμαξιδίων έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην Αγγλία αυτό το φθινόπωρο.

Η Επιτροπή της Αυστραλιανής Ένωσης Ράγκμπι (ARLC) και η Ένωση Ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας (NZRL) ρώτησαν τους διοργανωτές εάν μπορεί να επαναπρογραμματιστεί για το 2022.

Ο επικεφαλής της NZRL Γκρεγκ Πίτερς είπε ότι ήταν «απλά πολύ επικίνδυνο» να συμμετάσχει.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων μας είναι η κύρια προτεραιότητα, και δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να διασφαλιστεί προς ικανοποίησή μας. Υπάρχουν έντονες διαφορές μεταξύ του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με την Αυστραλασία, και οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν αναδείξει πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Οι διοργανωτές του τουρνουά έχουν κινήσει γη και ουρανό για να μπορέσουν να γίνουν οι αγώνες, οπότε δεν είναι εύκολη απόφαση, αλλά η κατάσταση του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν δείχνει κανένα σημάδι βελτίωσης και είναι απλά πολύ επικίνδυνο να στείλουμε ομάδες και προσωπικό».

Ο πρόεδρος της ARLC Πίτερ Β' Λάντυ πρόσθεσε: «Η μη συμμετοχή στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι μια απόφαση που η επιτροπή έχει λάβει ελαφρά τη καρδία, αλλά πρέπει να θέσουμε πρώτα το συμφέρον των παικτών και των αξιωματούχων μας. Η προστασία τους είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας.

Στο τρέχον περιβάλλον, οι κίνδυνοι για την ασφάλεια, την υγεία και την ευημερία των παικτών και των αξιωματούχων που ταξιδεύουν από την Αυστραλία για να συμμετάσχουν στο τουρνουά φέτος είναι ανυπέρβλητοι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης