World Sports

Ούτε η πανδημία δεν τους σταμάτησε: Ρεκόρ μελών στο AFL με 1,11 εκατ. εγγραφές!

Ούτε η πανδημία δεν τους σταμάτησε: Ρεκόρ μελών στο AFL με 1,11 εκατ. εγγραφές!

Στην Αυστραλία, το ράγκμπι είναι ένα από τα αθλήματα που πρωταγωνιστούν στην χώρα και με τον τελευταίο προϋπολογισμό εγγραφών, το απέδειξε.

Η πανδημία ταλαιπώρησε αρκετά κάθε άθλημα και κλαμπ. Τόσο από οικονομικής μεριάς όσο και από πλευρά οργάνωσης. Ωστόσο, στην Αυστραλία, μόνο επιρροή δεν είχε ο COVID-19 και αυτό επαληθεύεται με ένα τρομερό ρεκόρ που πέτυχαν οι σύλλογοι.

Συγκεκριμένα, το ράγκμπι είναι από τα αγαπημένα σπορ της χώρας και η αντίστοιχη ομοσπονδία (AFL) έκανε γνωστό, πως οι ομάδες κατέγραψαν ρεκόρ… εγγραφών. Συγκεκριμένα, το AFL είχε 1,11 εκατ. μέλη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία (!).

WGFAdBr21MB593513098.JPG

Πιο αναλυτικά, το προηγούμενο ρεκόρ, ήταν το 2019, όταν ο αριθμός είχε φτάσει τα 1.057.572 μέλη, ενώ από πέρσι, υπάρχει αύξηση 12% (992.854). Οι δέκα σύλλογοι που δημιούργησαν αυτό το ρεκόρ είναι οι Brisbane, Carlton, Geelong, Gold Coast, Melbourne, North Melbourne, Port Adelaide, Richmond, St Kilda και West Coast Eagles.

Μάλιστα, οι τελευταίοι, είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας με 106.422 εγγραφές.

Τέλος, είχαμε ρεκόρ όλων των εποχών και στις γυναικείες ομάδες, με 25.782 μέλη, με αποτέλεσμα, η περσινή σεζόν να είναι η τελευταία όπου οι φίλαθλοι έμπαιναν δωρεάν στους αγώνες του AFLW.

12EsRi21PK954276865.JPG

Ο CEO της ομοσπονδίας, Gillon McLachlan, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η σχέση που έχουν οι οπαδοί με τους συλλόγους τους είναι ασύγκριτη στον παγκόσμιο αθλητισμό».

Ακόμα είπε: «Η πανδημία του COVID σημαίνει ότι είχαμε άλλη μια δύσκολη σεζόν-κλείσιμο συνόρων, συμμετοχές πλήθους, χωρίς πλήθος, αγώνες από εβδομάδα σε εβδομάδα, κινούμενους αγώνες, ακόμη και εντός έδρας παιχνίδια σε διαφορετικές πολιτείες-αλλά το μόνο σταθερό ήταν η πίστη και η αταλάντευτη υποστήριξη των μελών.

Εκ μέρους της AFL, θέλω να ευχαριστήσω κάθε άτομο που έχει εγγραφεί φέτος»

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης