World Sports

Στην Κρήτη και όχι στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών

Στην Κρήτη και όχι στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών
Άλλαξε εκ νέου ο τόπος διεξαγωγής της ΓΣ της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. 
Όχι στην Αθήνα, αλλά στην Κρήτη θα διεξαχθεί τελικά η επερχόμενη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), στην οποία θα συμμετάσχουν 206 χώρες. Η αλλαγή της έδρας έγινε κατόπιν πρότασης του Έλληνα υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, μιας και η Κρήτη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του. 

Αυτή είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που αλλάζει η τοποθεσία, αφού η Γενική Συνέλευση αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Νότια Κορέα, κάτι που δεν κατέστη όμως εφικτό, εξαιτίας των ισχυόντων περιορισμών για τον κορωνοϊό. Οι ημερομηνίες παραμένουν όμως οι ίδιες, δηλαδή στις 24 και 25 Οκτωβρίου

Η γενικλη γραμματέας της Ένωσης, Γκουνίλα Λίντεμπεργκ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις στην Κρήτη. Λόγω των περιορισμών και της πανδημίας δεν έχουμε στη διάθεσή μας τον συνηθισμένο χρόνο για να προετοιμαστούμε. Ωστόσο, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και το νησί της Κρήτης έχουν επαρκή εμπειρία στη διοργάνωση διεθνών μίτινγκς, κάτι θα επιταχύνει τις διαδικασίες και θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα». 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης