Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

UBS: Μόνο με ένα νέο haircut το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο - Η Ευρωζώνη έχει ανάγκη από... λιγότερη λιτότητα - Μόνο έτσι θα θωρακιστούν ανάπτυξη και πολιτική σταθερότητα - Neutral για τις ευρωπαϊκές μετοχές

UBS: Μόνο με ένα νέο haircut το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο - Η Ευρωζώνη έχει ανάγκη από... λιγότερη λιτότητα - Μόνο έτσι θα θωρακιστούν ανάπτυξη και πολιτική σταθερότητα - Neutral για τις ευρωπαϊκές μετοχές
Mη βιώσιμο παραμένει ξεκάθαρα το ελληνικό χρέος, προειδοποιεί η UBS, τονίζοντας την ανάγκη για την επιβολή ενός νέου haircut.
"Τα επίπεδα του ελληνικού χρέους παραμένουν εμφανώς μη βιώσιμα", υποστηρίζει η ελβετική επενδυτική τράπεζα, σε νέα 24σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "House View - Global", ημερομηνίας Οκτωβρίου 2013, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS, μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κρίνεται επιβεβλημένη εντός του 2014, προκειμένου η Ελλάδα να κατορθώσει να επιστρέψει σε βιώσιμο μονοπάτι.  
Η ελβετική τράπεζα εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, υποστηρίζοντας πως το κύριο χαρακτηριστικό των Ευρωπαίων στη μάχη κατά της κρίσης χρέους δεν είναι άλλο από την... αναβλητικότητα.
Σοβαρή πηγή ανησυχίας παραμένει η κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών, με τη διαδικασία της απομόχλευσης να συνεχίζεται, με αργούς ωστόσο ρυθμούς.
"Η διαδικασία απομόχλευσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί", υποστηρίζουν οι αναλυτές της UBS, για να προσθέσουν πως "οι ευρωπαϊκές τράπεζες παραμένουν υπερβολικά μεγάλες για να διασωθούν από τις κυβερνήσεις τους, σε περίπτωση κινδύνου".
Αναφερόμενη η ελβετική επενδυτική τράπεζα στις πολιτικές που ασκεί η Ευρωζώνη στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης χρέους, υποστηρίζει ρητά πως η επιβράδυνση του ρυθμού επιβολής λιτότητας έχει ξεκάθαρα θετικό και άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Αλλά η επιβράδυνση της λιτότητας, συνεχίζει η UBS, μπορεί να οδηγήσει σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα: Στη θωράκιση της πολιτικής σταθερότητας στα κράτη της Ευρωζώνης, αφού είναι γνωστό πως η αυστηρή λιτότητα πυροδοτεί κοινωνικές αντιδράσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των κυβερνήσεων που την υιοθετούν.
Ποια είναι όμως η θέση της UBS για τις ευρωπαϊκές μετοχές; Όπως εξηγούν οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας, οι ενδείξεις για ανάπτυξη της Ευρωζώνης προεξοφλούν μια σειρά από θετικά μηνύματα για τη μετέπειτα πορεία των μετοχών. Τα εταιρικά κέρδη ισχυροποιούνται, με τις τελευταίες προβλέψεις να κάνουν λόγο για αύξηση της τάξης του 15% εντός του 2014.
"Ωστόσο δεδομένου ότι η Ευρωζώνη παραμένει αντιμέτωπη με πλειάδα προκλήσεων, η UBS συνεχίζει να δηλώνει neutral (oυδέτερη) για τις ευρωπαϊκές μετοχές", καταλήγει η ελβετική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης