Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Bank of America Merrill Lynch: Σε υψηλά 6 ετών η αισιοδοξία των fund managers για την Ευρωζώνη! Overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές δηλώνει το 46% των επενδυτών - Μια ενδιαφέρουσα μελέτη...

Bank of America Merrill Lynch: Σε υψηλά 6 ετών η αισιοδοξία των fund managers για την Ευρωζώνη! Overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές δηλώνει το 46% των επενδυτών - Μια ενδιαφέρουσα μελέτη...
Η αισιοδοξία των επενδυτών για την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών κατέστη τόσο έντονη τον περασμένο μήνα που τελικά οδήγησε σε... μαζικές πωλήσεις ευρωπαϊκών μετοχών.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε νέα έκθεσή της η Bank of America Merrill Lynch, αποτιμώντας την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων κατά το τελευταίο διάστημα.
"Οι fund managers εμφανίστηκαν τόσο bullish για τις ευρωπαϊκές αγορές τον περασμένο μήνα, γεγονός που πυροδότησε ένα μαζικό κύμα πωλήσεων ευρωπαϊκών μετοχών", σημειώνει χαρακτηριστικά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της τελευταίας της μελέτης.
Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν περί τους 235 managers με συνολικά υπό διαχείριση assets ύψους 643 δισ. δολαρίων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης της  Bank of America Merrill Lynch, το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές. Το αντίστοιχο ποσοστό τον περασμένο μήνα, Σεπτέμβριο, κυμαινόταν στο 36%. Μάλιστα το 46% αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από το 2007.
"Η αύξηση των τοποθετήσεων στις ευρωπαϊκές μετοχές οδήγησε σε μαζικές πωλήσεις τους", δηλώνει ο John Bilton, αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch και εις εκ των συντακτών της εν λόγω μελέτης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας της Bank of America Merrill Lynch, το ποσοστό των fund managers που αναμένουν ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας υποχώρησε τον Οκτώβριο στο 54% έναντι 69% τον Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, το 71% εκτιμά πως η ανάπτυξη θα είναι ηπιότερη από την αναμενόμενη, ενώ τον Σεπτέμβριο το ποσοστό άγγιζε το 61%.
Όσον αφορά τα εταιρικά κέρδη, η πλειονότητα φαίνεται αρκετά ανήσυχη, καθώς δεν αναμένεται βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης