Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μειώνει περαιτέρω το ποσοστό συμμετοχής του στην Proton bank ο Λ. Λαυρεντιάδης - Πιθανότατα να μην συμμετάσχει στην νέα αμκ των 50 εκατ ευρώ

tags :
  Μειώνει περαιτέρω το ποσοστό συμμετοχής του στην Proton bank ο Λ. Λαυρεντιάδης  - Πιθανότατα να μην συμμετάσχει στην νέα αμκ των 50 εκατ ευρώ
Σε νέα αύξηση κεφαλαίου 50 εκατ ευρώ θα προχωρήσει η Proton bank όπως έχει ήδη αποφασίσει και η γενική συνέλευση με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου η Proton bank θα διαθέτει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 13,8%.

Στην νέα κεφαλαιακή ενίσχυση πιθανότατα να μην συμμετάσχει ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και το ποσοστό του να υποχωρήσει στο 11 με 12% από 15,15% που ελέγχει αυτή την περίοδο.
Το αμερικανικό fund το οποίο ελέγχει το 4,9% του μετοχικού κεφαλαίου θα συμμετάσχει κανονικά.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η τράπεζα αναπροσάρμοσε την ονομαστική αξία στα 0,30 ευρώ ενώ η τιμή της αύξησης κεφαλαίου θα καθοριστεί προς τα τέλη Ιουνίου οπότε και θα οριστικοποιηθεί και ο χρόνος υλοποίησης της αύξησης.
Ο σχεδιασμός είναι η αύξηση να υλοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο αλλά αν δεν καταστεί εφικτό θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Η Proton bank εμφανίζει ένα ισορροπημένο ισολογισμό με το δανειακό χαρτοφυλάκιο να είναι προσανατολισμένο σε επιχειρηματικά δάνεια.
Η τράπεζα διαθέτει 1,1 δις ευρώ χαρτοφυλάκιο ομολόγων μεσοβραχυχρόνιας διάρκειας ενώ έχει αντλήσει από την ΕΚΤ περίπου 1 δις ευρώ ρευστότητα από την κεντρική τράπεζα η οποία σταδιακά μειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης