Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποιοι ήξεραν για τη συγχώνευση στον όμιλο Viohalco – Γιατί η μετοχή ηγείται το 2015 στον FTSE 25 με κέρδη 58%;

Ποιοι ήξεραν για τη συγχώνευση στον όμιλο Viohalco – Γιατί η μετοχή ηγείται το 2015 στον FTSE 25 με κέρδη 58%;
Με εντυπωσιακό τρόπο έχει ξεχωρίσει σε όλη την αγορά το πρώτο 4μηνο του 2015 η μετοχή της Viohalco καθώς ενισχύεται κατά 58% -- Κάποιοι ήξεραν για τη δρομολογούμενη συγχώνευση με τη Σιδενόρ
Ο όμιλος Viohalco έχει αρκετά… πάρε δώσε με τις εποπτικές αρχές την τελευταία διετία, μετά την απόφαση για μετακόμιση της έδρας της εταιρείας στο Βέλγιο, για φορολογικούς λόγους, με παράλληλη εισαγωγή της μητρικής στο Euronext.
Προ ενάμισι έτους, με αφορμή τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας στο Βέλγιο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε υποχρεώσει τον όμιλο να κάνει δημόσιες προτάσεις για όλες τις εισηγμένες θυγατρικές Σιδενόρ, Χαλκόρ, Σωλ. Κορίνθου, Ελλ. Καλώδια, Ελβάλ και ΕΤΕΜ (πριν συγχωνευτεί με την Ελβάλ).
Η διάταξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βγήκε όταν η διοίκηση της Viohalco ήθελε να αποσύρει τη μητρική από το ταμπλό του Χ.Α. με την εισαγωγή στο Euronext.
Κατόπιν, ο όμιλος άλλαξε (μετά την υποχρέωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) απόφαση και επανέφερε τη μετοχή της Viohalco στο ταμπλό του Χ.Α.
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η μετοχή της Viohalco είναι μακράν πρώτη σε απόδοση σε όλο τον FTSE 25 και όχι μόνο το 4μηνο του 2015, κάτι που μαρτυρά ότι ίσως ορισμένοι ήξεραν για τη δρομολογούμενη απόφαση συγχώνευσης με τη Σιδενόρ.
Η μετοχή της Viohalco από την αρχή του 2015 ενισχύεται κατά 58%, με τη Σιδενόρ στο +5,88% και τα ΕΛΚΑ στο +8,66%.
Μάλιστα, έως τις 24 Φεβρουαρίου η μετοχή της Viohalco είχε κάνει ράλι +119%, όντας μακράν πρώτη σε απόδοση σε όλο το χρηματιστήριο.
Παρ’ ότι λοιπόν η σχέση ανταλλαγής που ανακοινώθηκε (1 μετοχή της Viohalco για 2,28 μετοχές της Σιδενόρ) «απαιτεί» προσαρμογή προς τα κάτω για τον τίτλο της Viohalco, ίσως υπήρξε "τράβηγμα" της μετοχής, ώστε να ρευστοποιήσουν κάποιοι υψηλότερα.
Ανάλογα και με το arbitrage που λαμβάνει χώρα, φαίνεται πως κάποιοι «σήκωσαν» τη μετοχή της Viohalco ώστε είτε να πουλήσουν πιο… εύκολα υψηλότερα τώρα, είτε να οδηγήσουν σε πιο ομαλή και εύκολη αναπροσαρμογή της τιμής της Σιδενόρ τώρα, πάντα με γνώμονα τη σχέση ανταλλαγής.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης