Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Προθεσμία έως 15/9 για να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίου της FBBank ύψους 40 εκατ ευρώ – Η ΑΤΕ εξετάζει μερική συμμετοχή ώστε να διατηρήσει το 33%....

tags :
   Προθεσμία έως 15/9  για να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίου της FBBank ύψους 40 εκατ ευρώ – Η ΑΤΕ εξετάζει μερική συμμετοχή ώστε να διατηρήσει το 33%....
Προθεσμία έως αύριο 15 Σεπτεμβρίου έχουν οι 2 βασικοί μέτοχοι της FBBank να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου των 40 δις ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση έχει καθυστερήσει να ολοκληρωθεί ωστόσο το νέο αυστηρό χρονοδιάγραμμα που τέθηκε υποχρεώνει την πλευρά Ρέστη του βασικού μετόχου με 57,42%  και την ΑΤΕ με 39,6% να ξεκαθαρίσουν την στάση τους.

Από τα πλέον παράδοξα πάντως είναι ότι η ΑΤΕ πουλάει το ποσοστό της στην FBBank με 39,6% και μάλιστα ανεπίσημα έχει «χτυπήσει» ορισμένες τραπεζικές πόρτες.
Η προσπάθεια πώλησης δεν έχει στεφθεί με επιτυχία καθώς η συγκυρία είναι ακατάλληλη ωστόσο η ΑΤΕ για να μπορεί να παρεμβαίνει στις εσωτερικές εξελίξεις στην FBBank θα συμμετάσχει μερικώς στην νέα αύξηση με στόχο να διατηρήσει ένα ποσοστό από 39,6% τουλάχιστον 33% στην τράπεζα δηλαδή καταστατική μειοψηφία. Πιθανότατα η συμμετοχή της ΑΤΕ στην αύξηση να κινηθεί μεταξύ 3 και 3,5 εκατ ευρώ.
Όμως κατά πληροφορίες και η Οικογένεια Ρέστη που είναι ο βασικός μέτοχος δεν θα απέκλειε να πωλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που κατέχει δηλαδή το 57,42%. Με δεδομένο ότι δεν έχει βρεθεί αγοραστής για την ώρα θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με την αναλογούσα συμμετοχή του περίπου 23 εκατ ευρώ. Δεν είναι ακόμη σαφές αν θα καλύψει τον στόχο των 40 εκατ μέχρι του ποσού που θα αποφασίσει να καλύψει η ΑΤΕ ή η συμμετοχή να προσδιοριστεί μέχρι το ποσοστό συμμετοχής δηλαδή τα 23 εκατ ευρώ.  
H αύξηση κεφαλαίου προσδιορίστηκε από την ΤτΕ με στόχο η σωρευτική κεφαλαιακή ενίσχυση μαζί με την τελευταία αύξηση και ενδεχομένως μια μελλοντική να φθάσει τα 100 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης