Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κατηγορηματικό «όχι» του Oudéa της Société Générale σε κρατικό χρήμα – H επανακεφαλαιοποίηση θα στηριχθεί από τους μετόχους

Κατηγορηματικό «όχι» του Oudéa της Société Générale σε κρατικό χρήμα – H επανακεφαλαιοποίηση θα στηριχθεί από τους μετόχους
Η Société Générale θα ανακεφαλαιοποιηθεί χρησιμοποιώντας τα αποθεματικά της ή με τη βοήθεια των μετόχων της και σε καμία περίπτωση δε θα χρησιμοποιήσει κρατικά χρήματα, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Frédéric Oudéa, προσπαθώντας να διαψεύσει με αυτόν τον τρόπο τις φήμες για κρατικοποίηση των γαλλικών τραπεζών, μετά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Η δήλωση του ανώτατου στελέχους της Société Générale σήμερα δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς χθες η γαλλική κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί ότι οι τράπεζες της χώρες θα χρειαστούν περί τα 10 δισ. ευρώ, ενώ έγινε λόγος και για δραστική περικοπή των μπόνους και των μερισμάτων σ περίπτωση που τελικά προσφύγουν σε κρατική βοήθεια.
Ο κ. Oudéa δήλωσε, μάλιστα, σε γαλλικό ραδιόφωνο ότι φέτος τα μπόνους και τα μερίσματα θα είναι «μετριοπαθή και σε λογική βάση».
Παρότι δε διευκρίνισε το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστεί η τράπεζα του, ο κ. Oudéa επέμεινε στην ικανότητά της να βρεθούν τα χρήματα χωρίς καμία κρατική βοήθεια.
«Περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το ακριβές νούμερο, το οποίο θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματά μας», είπε διευκρινίζοντας ότι «η τράπεζά μας θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρα».
Πρόσθεσε δε ότι «αν τα κέρδη μας δεν επαρκούν, τότε οι μέτοχοι της Société Générale θα συνεισφέρουν με κεφάλαια και όχι το γαλλικό κράτος».
Πάντως ο Frederic Oudea τόνισε, σύμφωνα με τη Le Monde, ότι η έκθεση των γαλλικών τραπεζών στο ελληνικό κρατικό χρέος είναι χαμηλότερη από τα κέρδη που ανακοίνωσαν όλες οι γαλλικές τράπεζες στο πρώτο εξάμηνο του έτους και, κατά συνέπεια, δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότησή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης