Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Σε ομολογιακές εκδόσεις και ΑΜΚ τα βλέμματα

ΧΑ: Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Σε ομολογιακές εκδόσεις και ΑΜΚ τα βλέμματα
Η ρευστότητα της αγοράς θα περιοριστεί λόγω των επικείμενων ομολογιακών εκδόσεων αλλά και των αυξήσεων κεφαλαίου που ετοιμάζονται
Σχετικά Άρθρα

Τα νέα υψηλά που κατέγραψαν οι δείκτες στο εξωτερικό στη χθεσινή συνεδρίαση θα μπορούσαν να ενισχύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση.
Το ΧΑ έχοντας καταγράψει μία καλύτερη πορεία στις τελευταίες συνεδριάσεις έναντι των ευρωπαϊκών, χθες δεν ακολούθησε το ράλι.
Σήμερα, αναμένουν οι αναλυτές οριακά χαμηλότερο άνοιγμα στις ξένες αγορές και κίνηση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών για την εγχώρια αγορά.
Σημειώνουν, ότι οι εκδόσεις ομολόγων αλλά και οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που ετοιμάζονται θα κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα την αξία των συναλλαγών, η αύξηση της οποίας είναι απαραίτητη προκειμένου να ξεπεραστούν οι 830 και οι 850 μονάδες.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να εμφανίσουν μεταβλητότητα λόγω και του οριακά αρνητικού ανοίγματος που αναμένεται στην Ευρώπη.

Euroxx
Μετά να νέα υψηλά 13 μηνών χθες, περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με χαμηλούς όγκους λόγω των σημαντικών κινήσεων άντλησης ρευστότητας μέσω εκδόσεων ομολόγων και αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 791 μονάδες. Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 820 και 810 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 830 και 850 μονάδες.

Beta
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον ίσως δώσει καύσιμα για μία ήπια ανάκαμψη στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas ΑΧΕ
Αναμένουμε υψηλότερες αποτιμήσεις για τους εγχώριους μετοχικούς τίτλους μεσοπρόθεσμα με την βασική στήριξη του ΓΔΧΑ να εντοπίζεται στην ζώνη των790-780 μονάδων.
Σήμερα δημοσιεύεται η τελευταία μέτρηση για το ΑΕΠ δ΄ τριμήνου της Ευρωζώνης με τις εκτιμήσεις να μιλούν για πτώση 5% σε ετήσια βάση (Εποχικά προσαρμοσμένο) και πτώση 0,6% σε τριμηνιαία βάση (Εποχικά προσαρμοσμένο).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης