Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων περιμένουν οι αναλυτές – Η Eurobank στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων περιμένουν οι αναλυτές – Η Eurobank στο επίκεντρο
Οι εταιρικές συμφωνίες, οι εκδόσεις ομολόγων και τα εταιρικά αποτελέσματα θα οδηγήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα

Τα νέα υψηλά των δεικτών στο εξωτερικό θα μπορούσαν να στηρίξουν την αγορά σήμερα, η οποία έχει συμπληρώσει 5 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις λόγω αποτελεσμάτων, επιχειρηματικών συμφωνιών και εκδόσεων ομολόγων θα συνεχιστούν εκτιμούν οι αναλυτές.
Επιπλέον τα αποτελέσματα της Eurobank και οι εκτιμήσεις της διοίκησης δίνουν μία πρώτη εικόνα για τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου.
Η μετοχή της Eurobank θα βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων αλλά και των εκτιμήσεων της διοίκησης.
Οι αναλυτές σημειώνουν πως η εικόνα των αποτελεσμάτων του 2020 ήταν καλή αλλά η εκτίμηση της διοίκησης για το 2021 και 2022 είναι σημαντικότερη.
Η διοίκηση εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή το 2021 θα ανέλθουν στα 0,10 ευρώ και το 2022 στα 0,15 ευρώ.
Στο επίκεντρο επίσης θα βρεθεί η Motor Oil, η οποία ανακοίνωσε έκδοση ομολόγου έως 200 εκατ. ευρώ διάρκειας 7 ετών.
Οι εξελίξεις στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τις πληροφορίες για έξοδο της Reggeborgh θα βάλει και τη συγκεκριμένη μετοχή στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να παραμείνει σε θετικό έδαφος σήμερα λόγω των θετικών τάσεων που επικρατούν στις αγορές του εξωτερικού καθώς φαίνεται πως το ράλι των αποδόσεων στα ομόλογα έχει σταματήσει.

Euroxx
Περιμένουμε πως οι εταιρικές συμφωνίες, οι εκδόσεις ομολόγων και τα εταιρικά αποτελέσματα θα οδηγήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα διατηρηθούν.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 797 μονάδες. Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 830 και 820 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 850 και 870 μονάδες.
Η συνεδρίαση της ΕΚΤ και η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων επιδομάτων ανεργίας θα δώσουν σήμερα τον τόνο στις αγορές.

Beta
Οι εταιρικές εξελίξεις θα οδηγήσουν την αγορά σήμερα.
Περιμένουμε αύξηση του όγκου των συναλλαγών σε επιλεγμένες μετοχές.

Depolas ΑΧΕΠΕΥ
Τα αποτελέσματα της Eurobank αν και περιείχαν πολλές έκτακτες εγγραφές για το 2020 ήταν ικανοποιητικά και δείχνουν ότι η τράπεζα μπορεί να διεκδικήσει μια καλή απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (7% για 2021 και 10% για το 2022) για τα επόμενα 2 χρόνια, ενώ και το ποσοστό των ΜΕΑ αναμένεται να προσεγγίσει εκείνο των Ευρωπαϊκών τραπεζών.
Επιπλέον, ανοίγει ο δρόμος και για διανομή μερίσματος.
Στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, τα στοιχεία του ΔΤΚ χθες σε συνδυασμό με μια όχι προβληματική δημοπρασία 10ετών ομολόγων σταθεροποίησαν τις ομολογιακές αποδόσεις και στήριξαν τους μετοχικούς δείκτες.
Στο επίκεντρο μεταξύ άλλων, θα βρεθεί σήμερα και η δημοπρασία 30ετών ομολόγων. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα συνεδριάζει και η ΕΚΤ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης