Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Με το βλέμμα υψηλότερα λόγω των αγορών του εξωτερικού και επιλεκτικών τοποθετήσεων

ΧΑ: Με το βλέμμα υψηλότερα λόγω των αγορών του εξωτερικού και επιλεκτικών τοποθετήσεων
Τα καλά μερίσματα που ανακοινώνονται από εισηγμένες θα οδηγήσουν τους επενδυτές σε νέες επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα

Με το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού να παραμένει θετικό, οι αναλυτές περιμένουν πως σήμερα το ΧΑ θα προσπαθήσει να παραμείνει στα υψηλά περίπου 14 μηνών και να επεκτείνει την άνοδο προσεγγίζοντας τις 900 μονάδες.
Ουσιαστικά ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στην τιμή που ήταν στις 24 Φεβρουαρίου 2020 και προσπαθεί να κλείσει το χάσμα που είχε αφήσει μεταξύ 885-893 μονάδων.
Τα καλά μερίσματα που ανακοινώνονται από τις εισηγμένες, θα συνεχίσουν να οδηγούν τους επενδυτές σε επιλεκτικές τοποθετήσεις, ενώ μετά και από 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν και νέες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, λόγω ανακοίνωσης για μέρισμα και επιστροφής κεφαλαίου αλλά και πρόθεσης να εκμεταλλευτεί τα ταμειακά διαθέσιμα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με το δημόσιο και μέσα στα πλάνα είναι επενδύσεις και νέα επιστροφή κεφαλαίου.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν επίσης οι μετοχές των ΑΔΜΗΕ και Σαράντη, λόγω αποτελεσμάτων και μερίσματος.
Σήμερα θα γίνει η γενική συνέλευση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ η οποία θα προσδιορίσει το ύψος του μερίσματος το οποίο θα είναι μετρητά και μετοχές της Cenergy.
Τη Δευτέρα θα ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης η Aegean Airlines.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να κινείται υψηλότερα, βοηθούμενη και από τις τάσεις που επικρατούν στις αγορές του εξωτερικού.

Eurobank Equities
Με τις αγορές του εξωτερικού να διατηρούν τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου, οι ελληνικές μετοχές θα προσπαθήσουν να παραμείνουν κοντά στα υψηλά των 14 μηνών ή και να προσπαθήσουν να καταγράψουν νέα άνοδο σήμερα.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 840 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 890 και 900 μονάδες.

Beta
Το επιλεκτικό ενδιαφέρον θα διατηρήσει την αγορά στα υψηλά της στη σημερινή συνεδρίαση με τα αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις των διοικήσεων να είναι στο επίκεντρο.

Depolas ΑΧΕΠΕΥ
Στο εσωτερικό, τα εισερχόμενα εταιρικά αποτελέσματα Δ΄ τριμήνου από Σαράντη και ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών (& ΑΔΜΗΕ) ήταν ικανοποιητικά καθώς έσοδα και λειτουργικά κέρδη εμφανίστηκαν υψηλότερα σε συγκρίσιμη βάση.
Συνολικά, δεν διαφοροποιούμε την επενδυτική μας στρατηγική.
Η σημερινή ατζέντα μακροοικονομικών στοιχείων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις μετρήσεις βιομηχανικής παραγωγής σε Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία.
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται σήμερα το πρωί οι αγορές της Κίνας λόγω μεγαλύτερης του αναμενομένου αύξησης του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Μάρτιο.

Γ.Κ.
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης