Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Υποψίες για ανοιχτές πωλήσεις κατά την ΑΜΚ της Πειραιώς - Τι αναφέρει η Επ. Κεφαλαιαγοράς

Υποψίες για ανοιχτές πωλήσεις κατά την ΑΜΚ της Πειραιώς - Τι αναφέρει η Επ. Κεφαλαιαγοράς

Με αφορμή την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς η ΕΚ επισημαίνει ότι τα χρονοδιαγράμματα που περιλαμβάνονται στα ενημερωτικά δελτία είναι ενδεικτικά και εξαρτώνται από την τελική έγκριση της Διοικούσας Επιτροπής

Σχετικά Άρθρα
Πολλά ερωτήματα προκαλεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που δημοσιεύτηκε σήμερα 22/4 και ουσιαστικά προειδοποιεί το επενδυτικό κοινό αναφορικά με διενέργεια ανοιχτών πωλήσεων που συνδέονται με επικείμενες εισαγωγές μετοχών.
Ουσιαστικά χωρίς να κατονομάζει φωτογραφίζει την τράπεζα Πειραιώς σημειώνει ότι ο διακανονισμός δεν διασφαλίζεται από την ανακοίνωση βάση της οποίας ορίζεται το πότε θα εισαχθούν οι μετοχές από την ΑΜΚ της τράπεζας.
Προφανώς θέλει να αποτρέψει ανοιχτές πωλήσεις μετοχών που δύναται να υπερβούν το χρονικό όριο εκκαθάρισης.
Εκτός και εάν υπονοεί ότι έχουν πέσει στην αντίληψή της ήδη ανοιχτές πωλήσεις,που δεν είναι καλυμμένες.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με τη διενέργεια ανοιχτών πωλήσεων που συνδέονται με επικείμενες εισαγωγές μετοχών προερχόμενων από πρωτογενή διάθεσή τους,
επισημαίνει την ανάγκη τήρησης του δεσμευτικά και πανευρωπαϊκά ισχύοντος καθεστώτος που διέπει τις ανοικτές πωλήσεις, [Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 827/2012 της Επιτροπής της 29ης Ιουνίου 2012, που συμπληρώνει και εξειδικεύει τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 236/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τις ανοικτές πωλήσεις].
Επιπλέον, σημειώνεται ότι κατά τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή των νέων μετοχών είναι ενδεικτικό και όχι δεσμευτικό και εξαρτάται από την τελική έγκριση της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών του ΧΑ.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι μέχρι και το πέρας της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής για την έγκριση εισαγωγής των μετοχών προς διαπραγμάτευση κατά την οποία και ορίζεται η ημερομηνία της διαπραγμάτευσης των μετοχών δεν μπορεί να υπάρξει διασφάλιση του επενδυτή ότι οι μετοχές που θα προέλθουν από οριστική κατανομή των δικαιωμάτων εγγραφής θα είναι διαθέσιμες για τυχόν διακανονισμό ανοικτής πώλησης που πραγματοποίησε πριν από τη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΧΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης