Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα
Σήμερα ολοκληρώνονται οι δημοσιεύσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης 2020 με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να δείχνουν μείωση τζίρου 18,44% και μείωση EBITDA 22,8%
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση του ανοδικού momentum περιμένουν οι αναλυτές μετά και τις ενθαρρυντικές αναφορές από τη FED, ενώ δεν αποκλείουν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω των αργιών του Πάσχα.
Υπενθυμίζεται πως η αγορά κλείνει σήμερα και ανοίγει στις 5/5.
Σήμερα ολοκληρώνονται οι δημοσιεύσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης 2020 με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να δείχνουν μείωση τζίρου 18,44% και μείωση EBITDA 22,8%.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε πως η ανανεωμένη δέσμευση της FED για χαλαρή πολιτική θα υποστηρίξει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.
Υπενθυμίζουμε πως η αγορά θα παραμείνει κλειστεί μεταξύ 30/4 και 4/5 λόγω του Ορθόδοξου Πάσχα.

Euroxx
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί, ενώ κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ενόψει των αργιών λόγω του Πάσχα, είναι πιθανές.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 875 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 900 και 875 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 920 και 930 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι το ΧΑ θα είναι κλειστό αύριο, την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη.
Οι Amazon, Mc Donald’s και Mastercard ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα Α΄τριμήνου.

Beta
Τελευταία συνεδρίαση για τον Απρίλιο με το γενικό δείκτη να έχει άνοδο 5,24% μέσα στο μήνα και 12,53% από την αρχή του έτους.
Περιμένουμε επιλεκτικές τοποθετήσεις καθώς η δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης 2020 ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ λόγω των αργιών περιμένουμε χαμηλότερους όγκους συναλλαγών.

Depolas
Θετικά πρόσημα κατέγραψαν χθες οι Ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες μεταξύ των οποίων και ο ΓΔΧΑ. Αντιθέτως, στο κόκκινο έκλεισαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, παρόλο που η FED εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξη και χαρακτήρισε την πιθανή αύξηση του πληθωρισμού μεταβατική διατηρώντας την υποστηρικτική της στάση. Επιπλέον, νέο κοινωνικό πακέτο στήριξης 1,8 τρισ δολ ανακοίνωσε ο Μπάιντεν, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από φόρους.
Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα της ΓεκΤερνα ήταν ελαφρώς μειωμένα στην τελική γραμμή (μετά από μειοψηφίες) στα 12,5εκ ευρώ από 23,5εκ ευρώ το 2019 με τα έσοδα των κατασκευών και παραχωρήσεων να αντισταθμίζονται μερικώς από τον τομέα του Ηλεκτρισμού από ΑΠΕ.
Αξίζει ωστόσο, να αναφέρουμε ότι καταγράφηκε σημαντική βελτίωση στα περιθώρια ΕΒΙΤ του κατασκευαστικού τομέα, ο οποίος με 31.12.2020 έχει ανεκτέλεστο (από υπογεγραμμένες και προς υπογραφή συμβάσεις) στα 2,2δισ ευρώ.
Παραμένουμε θετικοί για το ΧΑ με προσοχή στις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις.
Η σημερινή ατζέντα των μάκρο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου στο εσωτερικό, την καταναλωτική εμπιστοσύνη Απριλίου της Ευρωζώνης, τα εβδομαδιαία στοιχεία από την αγορά εργασίας και την μέτρηση για το ετησιοποιημένο ΑΕΠ 1ου τριμήνου των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης