Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετικό κλίμα περιμένουν οι αναλυτές μετά και την πετυχημένη έκδοση ομολόγου

ΧΑ: Θετικό κλίμα περιμένουν οι αναλυτές μετά και την πετυχημένη έκδοση ομολόγου
Οι εισηγμένες ολοκλήρωσαν τις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων και οι επενδυτές τα αξιολογούν προβαίνοντας στις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων
Σχετικά Άρθρα

Η πετυχημένη έκδοση πενταετούς ομολόγους με μηδενικό επιτόκιο για πρώτη φορά στην ιστορία και απόδοση 0,172% αποτελεί σημαντικότατη εξέλιξη, σύμφωνα με τους αναλυτές, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ.
Οι προσφορές ανήλθαν στα 20 εκατ. ευρώ και το δημόσιο άντλησε 3 δισ. ευρώ.
Σε επιχειρηματικό επίπεδο, οι εισηγμένες ολοκλήρωσαν τις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων και οι επενδυτές τα αξιολογούν προβαίνοντας στις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.
Η ανάγνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2020 δείχνει πως το ΧΑ διαθέτει και φθηνές εταιρείες και εταιρείες με καλές προοπτικές κερδοφορίας το 2021.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς καθώς αύριο ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου.

Euroxx
Περιμένουμε πως η πετυχημένη έκδοση του ελληνικού ομολόγου και τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία θα προσφέρουν στήριξη.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με ήπια άνοδο και με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις ανακοινώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας και στις τοπικές και δημοτικές εκλογές.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 879 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 900 και 879 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 920 και 930 μονάδες.

Beta
Η συσσώρευση με επιλεκτικές τοποθετήσεις είναι το επικρατέστερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές κοιτάζουν τις τάσεις των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2021 και επαναξιολογούν τη στάση τους αναλόγως.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης