Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τα βλέμματα στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και στα εταιρικά αποτελέσματα

ΧΑ: Τα βλέμματα στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και στα εταιρικά αποτελέσματα
Το κλίμα παραμένει καλό στην εγχώρια αγορά με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις και να απορροφούν με ευκολία της κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Το χρησμό του οίκου MSCI περιμένει η αγορά, καθώς σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση των δεικτών.
Στην αγορά έχουν καλλιεργηθεί προσδοκίες για τουλάχιστον μία είσοδο μετοχής, αυτή της Eurobank, αλλά στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως υπάρχει κάποια πιθανότητα να γίνει μία θετική έκπληξη και να δούμε και άλλη μετοχή να εισέρχεται στους δείκτες.
Στο επίκεντρο εισέρχονται και οι εταιρικές ανακοινώσεις για την πορεία του πρώτου τριμήνου του 2021.
Το κλίμα παραμένει καλό στην εγχώρια αγορά με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις και να απορροφούν με ευκολία της κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από χαρτοφυλάκια που έχουν σημαντικές υπεραξίες.
Χθες, παρατηρήθηκε μία στροφή σε μετοχές εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου και ξεχώρισαν Jumbo, ΟΤΕ, διυλιστήρια, Aegean και Lamda, ενώ στις τράπεζες οι περισσότερες μετοχές διόρθωσαν.
Θα μπορούσε η τάση αυτή να συνεχιστεί και να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες οι τραπεζικές μετοχές πριν δοκιμάσουν υψηλότερα επίπεδα και η αγορά να δοκιμάσει την αντίσταση των 920 μονάδων.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα ενόψει της ανακοίνωσης της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε υποχώρηση, καθώς η ψυχολογία στις διεθνείς αγορές έχει επηρεαστεί από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, με τους επενδυτές να δείχνουν επιφυλακτικοί ενόψει των αυριανών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 884 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 884 και 860 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες. Είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί στα παρόντα επίπεδα τιμών, καθώς το ΧΑ δείχνει ότι χρειάζεται νέους ανοδικούς καταλύτες και καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές για να υπερβεί τις 920 μονάδες και να ανοίξει ο δρόμος προς τις 950 και 1.000 μονάδες.
Οι Coca Cola Hellenic, ΟΤΕ, Cenergy Holdings και Πλαστικά Θράκης θα ανακοινώσουν αύριο αποτελέσματα Α’ τριμήνου.

Beta
Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται καθώς οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στις μεγάλες κεφαλαιαγορές θα επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία κάνοντάς την πιο επιφυλακτική.

Depolas
Δεν διαφοροποιούμε την στρατηγική μας για την πορεία της αγοράς μεσοπρόθεσμα καθώς οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις (και με τις αποκοπές για πολλές εισηγμένες να πραγματοποιούνται το επόμενο τρίμηνο) και τα αναμενόμενα κεφάλαια από το Ελληνικό ταμείο ανάκαμψης συντηρούν την διάθεση για αύξηση του ρίσκου.
Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, η μεταβλητότητα εκτός συνόρων δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη τον ΓΔΧΑ.
Σήμερα το βράδυ θα έχουμε τις ανακοινώσεις μετοχικών αναδιαρθρώσεων στους δείκτες της MSCI.
Αύριο πριν την συνεδρίαση ανακοινώνουν αποτελέσματα 1ο τριμήνου οι ΕΕΕ και ΟΤΕ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης