Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετικό κλίμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω διεθνών τάσεων – Τα βαριά χαρτιά στο επίκεντρο

ΧΑ: Θετικό κλίμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω διεθνών τάσεων – Τα βαριά χαρτιά στο επίκεντρο
Η απόφαση της ΕΚΤ αλλά και η άμβλυνση των ανησυχιών για τον πληθωρισμό αναμένεται να διατηρήσουν το ανοδικό momentum
Σχετικά Άρθρα

Περαιτέρω στήριξη από τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει το πακέτο στήριξης περιμένουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση.
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική και συνέχιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στα βαριά χαρτιά θα μπορούσε να οδηγήσει το γενικό δείκτη πρώτα στην κοντινή αντίσταση των 930 μονάδων και στη συνέχεια στις 950 μονάδες.
Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως η αγορά χρειάζεται προσοχή καθώς τα περιθώρια ανόδου για αρκετές μετοχές έχουν περιοριστεί σημαντικά.
Ωστόσο, τονίζουν πως ακολουθούν την ανοδική τάση αλλά επιλέγουν μετοχές με καλά θεμελιώδη, μερισματικές αποδόσεις και καλή εμπορευσιμότητα.
Σήμερα η μετοχή της ΓΕΚΕ διαπραγματεύεται με χαμηλότερο κάτω όριο, λόγω της δημόσιας πρότασης η οποία γίνεται σε τιμή σημαντικά χαμηλότερη από την τρέχουσα, ενώ ο προτείνων έχει ήδη συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 90%, επομένως πρόκειται για τυπική διαδικασία και κάτι που περίμενε η αγορά.

Euroxx
Περιμένουμε πως η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει το γενναιόδωρο πακέτο στήριξης θα προσφέρει στήριξη.

Eurobank Equities
Στη σημερινή συνεδρίαση οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν υποχωρήσει σε χαμηλό 3 μηνών λόγω των εκτιμήσεων πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι προσωρινές και δε θα οδηγήσουν τη FED σε αλλαγή της στάσης της, ενώ στήριξη παρέχει και η δέσμευση της ΕΚΤ για διατήρηση του πακέτου στήριξης αγοράς ομολόγων με τον ίδιο ρυθμό.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 894 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 910 και 900 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 930 και 950 μονάδες.

Beta
Περιμένουμε θετικό άνοιγμα και συνέχιση της χθεσινής σημαντικής ανοδικής κίνησης.

Depolas
Το περιβάλλον παραμένει ευνοϊκό για τις αποτιμήσεις, αλλά όλο και αυξανόμενη βαρύτητα θα δίνουμε πλέον στο ‘’stock picking’’. Περισσότερα επιθετικά σε αυτό το ανοδικό σκέλος ενδέχεται να κινηθούν λιανεμπόριο, πετρέλαια και ΑΠΕ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης