Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Η προσοχή στην Alpha Bank – Θετική παραμένει η ψυχολογία, άνοδο βλέπουν οι αναλυτές

XA: Η προσοχή στην Alpha Bank – Θετική παραμένει η ψυχολογία, άνοδο βλέπουν οι αναλυτές
Η αυξημένη ρευστότητα και οι προσδοκίες για την πορεία των εισηγμένων, έχουν δημιουργήσει αισιοδοξία, με αρκετούς αναλυτές να υποστηρίζουν πως η αγορά είναι θέμα χρόνου να δει τις 1.000 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Στη σημερινή γενική συνέλευση της Alpha Bank θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών, καθώς οι μέτοχοι θα αποφασίσουν για την αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον η Motor Oil ανακοινώνει αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, μετά το κλείσιμο της αγοράς και οι μέσες εκτιμήσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg κάνουν λόγω για προσαρμοσμένα EBITDA 70,7 εκατ. ευρώ.
Γενική Συνέλευση έχουν σήμερα και οι μέτοχοι της Jumbo. 
Τα νέα ιστορικά στη Νέα Υόρκη χθες, αναμένεται να οδηγήσουν σε άνοδο τις ευρωπαϊκές μετοχές, εξέλιξη που θα επηρεάσει θετικά και την εγχώρια αγορά.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.
Η αυξημένη ρευστότητα και οι προσδοκίες για την πορεία των εισηγμένων, έχουν δημιουργήσει αισιοδοξία, με αρκετούς αναλυτές να υποστηρίζουν πως η αγορά είναι θέμα χρόνου να δει τις 1.000 μονάδες.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να κρατήσει τα νέα υψηλά 16 μηνών.
Τα θετικά μακροοικονομικά νέα θα δώσουν στήριξη.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά σήμερα με τους επενδυτές να περιμένουν τις ανακοινώσεις της FED την Τετάρτη.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 898 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 910 και 900 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 930 και 950 μονάδες.
Η Motor Oil θα ανακοινώσει σήμερα αποτελέσματα Α’ τριμήνου, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην ΓΣ της Alpha Bank.

Beta
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη γενική συνέλευση της Alpha Bank, ενώ Μυτιληναίος και Jumbo έχουν επίσης γενικές συνελεύσεις.
Περιμένουμε η συσσώρευση να συνεχιστεί με επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Depolas
Δεν διαφοροποιούμε την στρατηγική μας στην παρούσα φάση, αλλά διατηρούμε αυξημένα αντανακλαστικά με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό.
Στο εσωτερικό, εν αναμονή της ΓΣ της Άλφα βρίσκεται η εγχώρια επενδυτική κοινότητα, ενώ υπενθυμίζουμε ότι η ΜΟΗ ανακοινώνει αποτελέσματα Α΄ τριμήνου σήμερα μετά την συνεδρίαση.
Οι εκτιμήσεις των EBITDA για την εισηγμένη κινούνται στην περιοχή των 70εκ. Ευρώ.
Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων, δείκτη τιμών παραγωγού και βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάιο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης