Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση – Προσπάθεια υπέρβασης των 870 μονάδων – Η Μυτιληναίος στο επίκεντρο

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση – Προσπάθεια υπέρβασης των 870 μονάδων – Η Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Η αγορά έχει συμπληρώσει πέντε ανοδικές συνεδριάσεις με το ενδιαφέρον των επενδυτών να γίνεται επιλεκτικό και να είναι στραμμένο στα θεμελιώδη

Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού θα συνεχίσει να λαμβάνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο με τις 870 μονάδες να είναι στο επίκεντρο.
Η αγορά έχει συμπληρώσει πέντε ανοδικές συνεδριάσεις με το ενδιαφέρον των επενδυτών να γίνεται επιλεκτικό και να είναι στραμμένο στα θεμελιώδη.
Τα βλέμματα των επενδυτών σήμερα θα είναι στραμμένα στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Μυτιληναίος για το πρώτο εξάμηνο και σύμφωνα με τα οποία βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης νέου ιστορικού επιπέδου κερδοφορίας.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 77 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 156 εκατ. ευρώ και δείχνουν ανάλογα ή οριακά καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η ΕΧΑΕ, η οποία δημοσίευσε χθες αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων, ενώ ενημέρωσε πως στις 4/8 θα κόψει το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να σπάσει ανοδικά τις 870 μονάδες με υποστήριξη από το καλό κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού και τα σημάδια ανάκαμψης του τουρισμού.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει σήμερα καθώς οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές αναφορικά με τα κέρδη των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών στις ΗΠΑ, ενώ οι ανησυχίες για τις κανονιστικές ρυθμίσεις επηρεάζουν τις κινεζικές τεχνολογικές εταιρείας και επομένως θα επηρεάσουν την ψυχολογία της αγοράς.

Beta
Παρά τους αδύναμους όγκους συναλλαγών, οι επιλεκτικές τοποθετήσεις ίσως μπορέσουν να στηρίξουν τα τρέχοντα επίπεδα και να διατηρήσουν το θετικό momentum.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης