Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στα εταιρικά αποτελέσματα το ενδιαφέρον – Πειραιώς, Εθνική και ΟΤΕ στο επίκεντρο

ΧΑ: Στα εταιρικά αποτελέσματα το ενδιαφέρον – Πειραιώς, Εθνική και ΟΤΕ στο επίκεντρο
Ο ΟΤΕ δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου πριν το άνοιγμα του ΧΑ και μετά το κλείσιμο η Εθνική Τράπεζα.
Σχετικά Άρθρα

Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, με τους αναλυτές να περιμένουν άλλη μία συνεδρίαση συσσώρευσης και χαμηλού όγκου συναλλαγών.
Η πορεία των αγορών του εξωτερικού θα επηρεάσει την πορεία της εγχώριας αγοράς.
Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς που ανακοινώθηκαν χθες χαρακτηρίζονται καλύτερα των εκτιμήσεων και δείχνουν ότι βρίσκεται εντός του στρατηγικού στόχου.
Πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσίευσε αποτελέσματα η Frigoglass με την τελική γραμμή να εμφανίζει ζημία 11 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο και τα EBTIDA να διατηρούνται στα 29,3 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΤΕ δημοσιεύει επίσης πριν το άνοιγμα και μετά το κλείσιμο η Εθνική Τράπεζα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να συσσωρεύσει γύρω από τις 900 μονάδες.
Η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΟΤΕ και η Εθνική Τράπεζα θα είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε να ακολουθήσει την ίδια τάση με τη χθεσινή, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις, ενώ οι αγορές του εξωτερικού δείχνουν πως θα ανοίξουν ανοδικά λόγω των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Βeta
Άλλη μία συνεδρίασης χωρίς διάθεση αναμένεται σήμερα με μεταβλητότητα και το τελικό σήμα για την πορεία της να έρχεται από τις αγορές του εξωτερικού.
Το ενδιαφέρον θα τραβήξουν τα εταιρικά αποτελέσματα με την Εθνική Τράπεζα να ανακοινώνει μετά το κλείσιμο και τον ΟΤΕ πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 880 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 880 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες. Ο ΟΤΕ και η Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα Β’ τριμήνου.

Depolas
Τα αποτελέσματα β΄τριμήνου της Πειραιώς σε επαναλαμβανόμενη βάση είναι ιδιαίτερα θετικά καθώς εμφάνισαν οργανικά έσοδα (τόκοι & προμήθειες) καλύτερα των εκτιμήσεων στα 508εκ ευρώ +14,9% σε τριμηνιαία βάση και 949εκ ευρώ στο Α΄εξάμηνο αυξημένα κατά 8,1% από το αντίστοιχο περσινό.
Παράλληλα καταγράφηκε και μικρή μείωση τους κόστους λειτουργίας (πλην των εκτάκτων) με αποτέλεσμα τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων να ανέλθουν στα 267εκ ευρώ στο β΄τρίμηνο και στα 358εκ ευρώ στο εξάμηνο (διπλάσια των αντίστοιχων περσινών).
Επιπλέον, εντός στόχων βρίσκεται η εξυγίανση του ισολογισμού με το απόθεμα ΜΕΑ να ανέρχεται πλέον στα 9δισ ευρώ στο τέλος Ιουνίου.
Βέβαια, λόγω των έκτακτων απομειώσεων 2,2δισ ευρώ στο β΄τρίμηνο και η τελική γραμμή εμφάνισε ζημιές 2,04δισ ευρώ.
Ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο με την ΕΤΕ να ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα.
Πριν την συνεδρίαση αναμένουμε και τα μεγέθη του ΟΤΕ με τις εκτιμήσεις να κινούνται στα 312 εκ ευρώ EBITDA για το β΄τρίμηνο.
Από πλευράς μάκροοικονομικών στοιχείων περιμένουμε τα επικαιροποιημένα στοιχεία αγοράς εργασίας των ΗΠΑ μετά την χθεσινή αρνητική εικόνα των ADP (employment change).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης